Agresivní opilec napadl strážníka

19.2.

Agresivní opilec napadl strážníka

Agresivní opilec napadl strážníka

V úterý 16. února sdělili pardubičtí kriminalisté další obvinění. Tentokrát šlo o napadení strážníka městské policie. K celé události mělo dojít v neděli 27. prosince loňského roku. Toho dne tři mladí muži trávili večerní čas v různých restauračních zařízeních v územní působnosti policistů z Obvodního oddělení Policie ČR - Pardubice III. Hladina alkoholu v krvi mládenců se zvyšovala od hospody k hospodě, nohy těžkly, až se partička usadila v jedné z restaurací, že zde opět chvíli posedí. Jenže právě tady jeden z mužů shodil pivní půllitr na zem, což se samozřejmě nelíbilo personálu ani majiteli restauračního zařízení. Zcela pochopitelně požadovali za rozbité sklo finanční náhradu. Částka, kterou majitel za půllitr vyčíslil, byla 50 korun. Tento "přemrštěný" požadavek mladíky rozzlobil, takže během chvíle se rozpoutala slovní rozepře. Protože měli zaměstnanci obavu, že by mohlo dojít i k dalšímu ničení zařízení, nebo dokonce k fyzickému napadení, přivolali na místo strážníky městské policie.    Případ pak pokračoval před restauraci. Po příjezdu městských strážníků se právě tady pohybovalo asi pět osob. Dva alkoholem posílení mládenci pobíhali po zdejší komunikaci, přičemž na strážníky i zaměstnance restaurace vulgárně pokřikovali. Na výzvy ke zklidnění vůbec nereagovali. Muži zákona je od sebe oddělili, každý si vzal jednoho z výtržníků stranou a snažil se ho uklidnit. Na pomoc si chtěli rovněž přivolat další posily. V okamžiku, kdy jeden ze strážníků volal na místo kolegy z republikové i městské policie, začal jednadvacetiletý muž z Pardubic mávat rukami sevřenými v pěsti, přičemž uhodil zasahujícího policistu pěstí do obličeje, čímž mu způsobil zranění. I přesto se strážci zákona podařilo mladého útočníka udolat, pomocí hmatů a chvatů ho svést na zem a přiložit mu služební pouta. Na místo mezitím přijely další posily včetně policistů z Obvodního oddělení Pardubice III.   Oba agresivní mladíci skončili na protialkoholní záchytné stanici, kde zůstali až do vystřízlivění. Následovalo vyšetřování pro podezření ze spáchání trestného činu útoku na veřejného činitele. Během prověřování se dubinským policistům podařilo nashromáždit informace, které umožnily zahájit trestní stíhání. Na jejich základě v úterý 16. února pardubičtí kriminalisté sdělili jednadvacetiletému muži ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu útok na veřejného činitele v jednočinném souběhu s trestným činem výtržnictví. Za jeho jednání mu hrozí až tři roky odnětí svobody.

Další zprávy z kategorie "Společnost"

19.5.

Petr Dohnal zůstává v pozici ředitele Východočeského divadla Pardubice

Skvělý kolektiv a spousta práce za sebou – i to jsou důvody, které vedly Petra Dohnala do dalšího výběrového řízení. „V divadle mám kolem sebe opravdu skvělý tým, který odvádí kvalitní práci. Navíc je zde na co navazovat.

Společnost celý článek
28.8.

..Vypůjčil,, si autobus, útočil na policisty

Po cestě údajně nastoupil jeho známý, se kterým poté pokračoval v jízdě.

Společnost celý článek
20.8.

Lanškrounská kopa se blíží

V pořadí již 42. ročník Lanškrounské kopy také začíná v pátek 10. září.

Společnost celý článek
26.5.

Mlsem Pardubického kraje se stala kozí a perníková zmrzlina

Spotřebitel má u každého MLSu Pardubického kraje jistotu, že si koupil potravinu vyrobenou v našem regionu, našimi výrobci, vyrobenou výhradně z místních surovin,“ vysvětluje smysl soutěže krajský radní pro životní prostředí, zemědělství a venkov Václav Kroutil.

Společnost celý článek
5.10.

Biskupické kaléšek aneb slivovicefest

Ani jednou zde zatím nescházel pan Radko Martínek. Přijížděl jako poslanec, ministr a letos poprvé pozdravil hosty jako hejtman

Společnost celý článek
11.12.

Čokoládový Festival v Ideonu

Návštěvníci se mohou z těšit např. na kulinářské přehlídky šéfkuchařů Davida Cirkva, který bude připravovat jídla dle zajímavých receptů: malinové Rizotto ,,arborio,, s bílými hoblinkami čokolády a marinovou řepou nebo mrkvovo-čokoládová polévka zdobena sušeným perníkem. Inspiraci pro ozvláštnění jídelníčku dodá kulinářská exhibice Ilony Dostálové, autorky kuchařky „Přirozeně bez lepku a bez mléka“.

Společnost celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting