Pardubické labutě čeká kroužkování

16.1.

Pardubické labutě čeká kroužkování

Pardubické labutě čeká kroužkování

Ornitologové se v současné době připravují na sčítání a kroužkování zimujících labutí. Od 23. do 27. ledna budou v Pardubicích a v Hradci Králové ptáky odchytávat, vážit, měřit a kroužkovat. Kroužkování organizuje východočeská pobočka České společnosti ornitologické, pardubická skupina Agentury ochrany přírody a krajiny ČR spolu s kolegy z Polska. Označení labutí provedou, na základě zvláštního povolení kroužkovací stanice Národního muzea, zkušení ornitologové, členové Společnosti spolupracovníků kroužkovací stanice. Před tím, než labutím vrátí svobodu, také zkontrolují jejich zdravotní stav. Akce mimo jiné ornitologům umožní sledovat pohyb označených jedinců, tedy jak dlouho se zdrží na konkrétním zimovišti, kam se přesunou, zda se příští rok vrátí na stejné zimoviště, zda budou hnízdit na území východních Čech, popřípadě jinde v ČR a podobně Součástí akce „Labutě 2008“ bude v pátek 25. ledna Večer polské přírody. Začíná v 18:00 hodinv přednáškovém sále Východočeského muzea v Pardubicích.

Další zprávy z kategorie "Společnost"

4.2.

Martin Samek je Podnikatelem roku 2007 Pardubického kraje

Martin Samek z holické firmy Pacifik Direct s.r.o. se v pátek 1. února stal Podnikatelem roku 2007 Pardubického kraje.

Společnost celý článek
6.4.

Absolvoval "prestižní" kurz u FBI

Kurzy Národní Akademie FBI jsou pořádány pro policejní složky už od roku 1935. Pro zahraniční „studenty“ se jejich dveře otevřely v roce 1962.

Společnost celý článek
15.3.

Neprodleně odstraňte dřevo poškozené vichřicí!

Pardubický kraj se obrátil na Ministerstvo zemědělství ČR, aby vyjádřil své znepokojení nad stavem v lesích.

Společnost celý článek
8.6.

Koprovka s vizáží mýdlové bubliny nebo mojito ve rtěnce? To je molekulární gastronomie, kterou najdete na BOSCH FRESH FESTIVALU!

Tento styl, který chápeme převážně jako moderní způsob přípravy jídel, využívá běžné čerstvé suroviny společně s chemickými postupy. Pracuje s chemickými látkami a prostředky, které se standardně používají například pro konzervaci potravinových surovin nebo jejich úpravu. Nejde tedy o znehodnocení jídla chemikáliemi, ale pouze o úpravu pokrmů, která má za cíl vytvořit netradiční stravu. Typickým prostředkem v molekulární kuchyni je změna skupenství surovin.

Společnost celý článek
4.9.

Zářijové Listování ve znamení legendárního cestopisu

LiStOVáNí je divadelní představení s knihou v ruce, zvláštní druh scénického čtení, který poutavou formou předkládá divákům zcela nový zážitek z četby. Svým pojetím si klade za cíl posluchače knihou oslovit a probudit zájem o čtení. Za mimořádný přínos v oblasti propagace čtenářství získalo LiStOVáNí cenu Nadace Český literární fond.

Společnost celý článek
18.10.

V Paláci Pardubice opět proběhne oblíbený Night Shopping

Letošní ročník se ponese v duchu antiky. Pro zákazníky budou připraveny nejrůznější aktivity, o které se postarají postavy řeckých bohů a polobohů. Program doprovodí také hudební vystoupení zpěvačky Ilony Csákové a ukázka antických gladiátorských soubojů.

Společnost celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting