Smrtící okurky bylo možné koupit i v našem regionu

31.5.

Smrtící okurky bylo možné koupit i v našem regionu

Smrtící okurky bylo možné koupit i v našem regionu

Potravinářská inspekce rozšiřuje mimořádnou kontrolu čerstvé zeleniny. Výsledkem kontrol bude přehled o stavu kontaminace Escherichia coli O104 na potravinovém trhu České republiky. Uvedla to Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI), na svém webu zveřejnila prodejny, kde bylo možné kontaminované okurky koupit. Odebírány budou i vzorky zeleniny, která pochází z jiných než rizikových států jako je Španělsko, Německo, Nizozemí, Dánsko - tedy například z Rumunska, Bulharska, ale i z České republiky. SZPI obdržela zprávu o nebezpečných okurkách v sobotu po 21. hodině od německé strany prostřednictvím systému rychlého varování. Podle upozornění byly okurky ze Španělska, podezřelé z kontaminace bakteriemi, v minulých dnech dodány německým dodavatelem i do České republiky, a to do společnosti Country Life v Nenačovicích u Berouna. Jedná se přitom o salátové bio-okurky. Ústřední inspektorát vydal již v noci ze soboty na neděli pokyn, aby byl pro tuto šarži okurek uložen zákaz uvádění do oběhu a okamžité stažení, pokud by ještě byly v obchodní síti. SZPI dohledala prodejny, do nichž byly rizikové bio-okurky dodány. Vždy šlo jen o několik jednotlivých kusů. Kromě firemních prodejen společnosti Country Life šlo o tyto obchody: ANTLOVÁ Kateřina, Břeclav KOPECKÁ Monika, Řevnice LUMO natur s.r.o., Praha 4 BAZALKA s.r.o., Hradec Králové PLHOŇOVÁ Eva, Praha 4 KOSINOVÁ Miroslava, Praha 4 NOVÁKOVÁ Jana, Vysoké Mýto SVOBODOVÁ Eliška, Kamenný Přívoz KOŠTIALOVÁ Hana, Praha 9 DRECHSLER Jiří, Přelouč VOZEMBOUCH s.r.o., Mníšek pod Brdy ROZMARÝNA CZ s.r.o., Praha 5 SZPI doporučuje spotřebitelům, kteří uvedené bio-okurky v těchto prodejnách v minulých dnech nakoupili, aby nakoupené zboží nekonzumovali a buď je zlikvidovali, nebo se pokusili je vrátit. Pokud mají obavy o zdraví, nechť se obrátí na svého lékaře. SZPI doporučuje spotřebitelům dodržovat obvyklé hygienické zásady při jakémkoliv nakládání s čerstvou zeleninou. Před konzumací je zeleninu nutné důkladně omýt teplou vodou, a pokud je to možné, vždy okrájet. Inspekce doporučuje případně zeleninu tepelně upravit, protože bakterie jsou zničeny, pokud teplota přesáhne po dobu minimálně 2 minut 70 stupňů Celsia. Důležité je také dbát na čistotu rukou a používaného kuchyňského náčiní. Zdroj: Orlický.net

Další zprávy z kategorie "Společnost"

22.12.

Přibudou další zelené kontejnery

Se sběrem bioodpadu v lokalitách s rodinnými domky začaly Pardubice v roce 2007 jen v malé části města.

Společnost celý článek
4.5.

Do Hradce dorazí desetitisíce fanoušků helikoptér a motorsportu

Organizátoři obou akcí připraví návštěvníkům v sobotu 14. května nezapomenutelné zážitky a program letových a automobilových ukázek znovu zkoordinují tak, aby diváci nepřišli o to nejlepší ani z jedné akce. Mezi oběma programy bude návštěvníky převážet turistický vláček, který v loňském roce udělal radost mnoha dětem a seniorům.

Společnost celý článek
7.3.

Výbor regionů chce posílit propojení venkova a měst

Je nutné podpořit v budoucnosti evropskými penězi integrovaný přístup k řešení mnohostranných problémů venkovského rozvoje

Společnost celý článek
2.3.

Zastupitelé schválili rozpočet Pardubického kraje

"Hospodářskou krizi zatím nepociťujeme, ale v rozpočtu s ní počítáme,”

Společnost celý článek
23.8.

Řád svatého Huberta se vrací na Hospital Kuks

Řád sv. Huberta byl založen Františkem Antonínem hrabětem Šporkem, prvním velmistrem Řádu, osvícencem a realizátorem mnoha přelomových myšlenek, mezi které patří jak Hospitál Kuks, tak i krajina kolem něho.

Společnost celý článek
9.6.

Kraj je jedním z pořadatelů Czech Street Party 2010

Chybět nebude ani množství propagačních a informačních materiálů s tématikou kraje.

Společnost celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting