Smrtící okurky bylo možné koupit i v našem regionu

31.5.

Smrtící okurky bylo možné koupit i v našem regionu

Smrtící okurky bylo možné koupit i v našem regionu

Potravinářská inspekce rozšiřuje mimořádnou kontrolu čerstvé zeleniny. Výsledkem kontrol bude přehled o stavu kontaminace Escherichia coli O104 na potravinovém trhu České republiky. Uvedla to Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI), na svém webu zveřejnila prodejny, kde bylo možné kontaminované okurky koupit. Odebírány budou i vzorky zeleniny, která pochází z jiných než rizikových států jako je Španělsko, Německo, Nizozemí, Dánsko - tedy například z Rumunska, Bulharska, ale i z České republiky. SZPI obdržela zprávu o nebezpečných okurkách v sobotu po 21. hodině od německé strany prostřednictvím systému rychlého varování. Podle upozornění byly okurky ze Španělska, podezřelé z kontaminace bakteriemi, v minulých dnech dodány německým dodavatelem i do České republiky, a to do společnosti Country Life v Nenačovicích u Berouna. Jedná se přitom o salátové bio-okurky. Ústřední inspektorát vydal již v noci ze soboty na neděli pokyn, aby byl pro tuto šarži okurek uložen zákaz uvádění do oběhu a okamžité stažení, pokud by ještě byly v obchodní síti. SZPI dohledala prodejny, do nichž byly rizikové bio-okurky dodány. Vždy šlo jen o několik jednotlivých kusů. Kromě firemních prodejen společnosti Country Life šlo o tyto obchody: ANTLOVÁ Kateřina, Břeclav KOPECKÁ Monika, Řevnice LUMO natur s.r.o., Praha 4 BAZALKA s.r.o., Hradec Králové PLHOŇOVÁ Eva, Praha 4 KOSINOVÁ Miroslava, Praha 4 NOVÁKOVÁ Jana, Vysoké Mýto SVOBODOVÁ Eliška, Kamenný Přívoz KOŠTIALOVÁ Hana, Praha 9 DRECHSLER Jiří, Přelouč VOZEMBOUCH s.r.o., Mníšek pod Brdy ROZMARÝNA CZ s.r.o., Praha 5 SZPI doporučuje spotřebitelům, kteří uvedené bio-okurky v těchto prodejnách v minulých dnech nakoupili, aby nakoupené zboží nekonzumovali a buď je zlikvidovali, nebo se pokusili je vrátit. Pokud mají obavy o zdraví, nechť se obrátí na svého lékaře. SZPI doporučuje spotřebitelům dodržovat obvyklé hygienické zásady při jakémkoliv nakládání s čerstvou zeleninou. Před konzumací je zeleninu nutné důkladně omýt teplou vodou, a pokud je to možné, vždy okrájet. Inspekce doporučuje případně zeleninu tepelně upravit, protože bakterie jsou zničeny, pokud teplota přesáhne po dobu minimálně 2 minut 70 stupňů Celsia. Důležité je také dbát na čistotu rukou a používaného kuchyňského náčiní. Zdroj: Orlický.net

Další zprávy z kategorie "Společnost"

8.8.

Technologické centrum ORP Pardubice

Technologické centrum je definováno jako technologická architektura a IT infrastruktura pro poskytování regionálních služeb v oblasti eGovernmentu, jako součást eGon centra ORP tak vytváří robustní, bezpečný, stabilní a vysoce dostupný celek odolný proti výpadkům, umožňující provoz klíčových aplikací a informačních systémů v nepřetržitém režimu.

Společnost celý článek
11.3.

Hejtman Martínek poděkoval silničářům

Jedním z cílů návštěvy hejtmana u silničářů bylo poděkování za dobře odvedenou práci během zimní údržby.

Společnost celý článek
9.9.

Handicapovaní na rybách

Počasí závodům poměrně přálo, avšak změna počasí ze soboty na neděli zřejmě ovlivnila v první části závodu malý počet záběrů.

Společnost celý článek
5.12.

Dětský parlament vybíral jméno pro policejního koně

Děti si na společnou schůzku parlamentu přinesly 154 jmen, hlasováním z nich pak vybraly 15, které nabídnou městské policii. Přidají také obrázky, k nimž je výběr jména pro koně inspiroval.

Společnost celý článek
5.4.

Královéhradecký kraj přesídlí do Nového pivovaru

Všechny úředníky Krajského úřadu najdou lidé v Novém pivovaru v Hradci Králové.

Společnost celý článek
6.5.

Zlato středem zájmu zloděje

Mladík by měl být vysoký okolo 180 cm, ve věku 20 – 25 let a mluví plynule česky, bez přízvuku.

Společnost celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting