Tip na akci: Pardubice zažijí prvotřídní gastrovíkend

15.6.

Tip na akci: Pardubice zažijí prvotřídní gastrovíkend

14. června 2017 – Pardubice zažijí víkend plný kuchařských mistrů, zážitkové gastronomie a ochutnávek delikates z celého světa. Středomořskou kuchyni ochutnají návštěvníci v kulinářských show a workshopech Rio Mare. Součástí pardubického Bosch Fresh Festivalu bude také hlasování o nejlepší východočeskou restauraci. Gastronomický svátek se uskuteční na dostihovém závodišti v sobotu 17. a v neděli 18. června.
Na hlavním podiu ukáží své kulinářské umění kuchařské hvězdy Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák, Petr Stupka nebo Ivan Vodochodský.  Na interaktivním podiu si návštěvníci pod dohledem kuchařských mistrů vyzkouší přípravu jejich specialit. Během celého festivalu můžou fanoušci dobrého jídla a pití degustovat menu východočeských restaurací a v soutěži zvolit tu nejlepší v regionu. 
Rio Mare si pro gastronomický svátek připravilo speciální kuchařskou show s kulinářem Petrem Stupkou, který návštěvníkům uvaří dvouchodové menu s tuňákem Rio Mare. Specialista na asijskou kuchyni povede workshop se zaměřením na domácí přípravu sushi. Návštěvníci budou mít možnost v průběhu festivalu sushi pokrmy ochutnat nebo si zasoutěžit o produkty Rio Mare.
Zážitková gastronomie zprostředkuje molekulární a extrémní catering nebo ochutnávku hmyzích pochutin. Na programu budou i ochutnávky zajímavých světových kuchyní jako je indická, vietnamská, francouzská nebo americká. Na své si přijdou také milovníci vína, piva nebo kávy.
Gastronomický festival proběhne na dostihovém závodišti v Pardubicích. V sobotu 17. června je program pro veřejnost od 10 do 20 hodin, v neděli 18. června pak od 10 do 17 hodin. Jednodenní vstupenka stojí 100 Kč. Bosch Fresh Festival 2017 se letos kromě Pardubic konal také v Českých Budějovicích, Plzni a Liberci. Více informací o programu, doprovodných aktivitách je na www.freshfestival.cz.
Tip na recept: Rio Mare Maki Sushi
Suroviny: 200 g rýže na sushi, 2 lžíce rýžového octa, ¼ lžičky soli, 160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji (nechat odkapat), 3 lžíce rýžového vína, ¼ litru vody, 1 lžíce cukru, 4 plátky řasy Nori, 1 mrkev (nakrájená na dlouhé špalíky), 1 balíček Takuan (žlutá ředkev), sójová omáčka k podávání. 
Postup: Rýži vsypeme do cedníku a pod kohoutkem ji propláchneme, dokud nebude odtékat čirá voda. V hrnci ji zalijeme vodou (375 ml), přivedeme k varu a na nejmenším plameni vaříme přiklopené deset minut. Rýži scedíme, rozprostřeme na talíř a necháme deset minut chladnout. Mezitím v misce smícháme ocet a sůl. Směs opatrně vmícháme do rýže a necháme ji úplně vychladnout.  Tuňáka Rio Mare necháme pečlivě odkapat a následně ještě rukou vyždímáme. Mrkev rozkrájíme na malé hranolky, vsypeme do kastrůlku, zalijeme rýžovým vínem a vodou. Přidáme cukr, sůl a povaříme jednu minutu. Takuan nakrájíme na dlouhé špalíky, pak scedíme a necháme vychladnout. Jeden plátek řasy Nori dáme na bambusovou podložku. Rozložíme na něj čtvrtinu rýže, u jednoho z delších konců až 3 cm od okraje. Podél druhého konce dáme špalík mrkve, žlutou ředkev a trochu tuňáka. Konec bez rýže potřeme vodou a pomocí podložky suši zarolujeme (směrem od okurky). Zopakujeme s dalším plátkem. Všechny rolky ostrým nožem nakrájíme na špalíky. Podáváme se sójovou omáčkou.
Poznámky pro editory:
Společnost BOLTON CZECHIA
Je dceřinou firmou skupiny Bolton Group, která je dynamicky rostoucí mezinárodní společností vyrábějící a uvádějící na trh širokou řadu vysoce kvalitních spotřebních výrobků, jež jsou přítomny ve více než 125 zemích světa. Klíčovou potravinářskou značkou Bolton Czechia je Rio Mare. Mezi další výrobky z portfolia Bolton Czechia pro Českou republiku patří zejména extra panenské olivové oleje Monini, krájená rajčata a pyré Valfrutta, prémiové italské těstoviny Rummo, italská pesta Arisi, šťáva ze sicilských citronů LiMMi, balsamikové octy Ponti a japonské sójové omáčky Kikkoman. Více na www.boltonczechia.cz

Další zprávy z kategorie "Komerční zprávy"

2.6.

Milovníci kávy si přijdou na své na Bosch FRESH festivalu

Již v loňském roce měli návštěvníci festivalu možnost proniknout do tajů přípravy kávy pod vedením ambasadora Roberta Trevisana a vzhledem k oblíbenosti tohoto pódia, budou mít tuto příležitost i v rámci letošního ročníku.

Komerční zprávy celý článek
30.9.

Podzimní nabídka chráněné šicí dílny

Máme v nabídce prodej draků na zakázku.Přijďte se k nám podívat a vybrat si pro Vaše dítka, vnoučátka z nabídky našich výrobků. V současné době prodáváme její výrobky chráněné dílny v sídle firmy i prostřednictvím e-shopu.

Komerční zprávy celý článek
19.6.

Festival Svojšice představil časový harmonogram zahraničních umělců

20. a 21.6. mohou všichni příznivci elektronické hudby zavítat na 14. ročník festivalu Svojšice, na němž se představí celá řada zahraničních umělců napříč žánry. Představujeme vám denní harmonogram vystupujících DJs na jednotlivých stagích! Kdo bude hrát v pátek a kdo v sobotu?

Komerční zprávy celý článek
24.4.

Tomáš Klus a jeho cílová skupina - křest alba „ANAT ŽIVOT NENÍ“.

Kromě nového repertoáru chystá Tomáš ve Svojšicích představit i netradiční spojení hudby s obrazy vznikajícími přímo během jednotlivých písní ve spolupráci s výtvarnicí Lénou Brauner. Ve Svojšicích tak nepůjde jenom o křest nového alba, ale i o jedinečné spojení vizuální stránky, hudby a atmosféry happeningu zaměřeného proti všem válkám. Celý koncept speciálně pro tuto akci připravuje osobně Tomáš a jeho Cílová skupina.

Komerční zprávy celý článek
12.6.

Official afterparty by Chapeau rouge & Creative!

Tentokrát za oficiálními afterparties stojí pražský klub Chapeau Rouge a Creative crew, která ma na svědomí stejnojmenný event v tomto klubu, na němž se představila celá řada zahraničních hostů nebo domácí djská elita.

Komerční zprávy celý článek
15.5.

Pozvánka Tomáše Kluse a jeho Cílové skupiny na koncert ve Svojšicích, dne 27.6.2015.

Tomáš a jeho Cílová skupina přichází letos nečekaně s novým studiovým albem s názvem „Anat Život Není“. Po titulech Cesta do záhu(d)by, Hlavní uzávěr splínu, Racek a Proměnamě se jedná o Klusovo páté řadové album. Tomáš a jeho Cílová skupina se rozhodli album pokřtít netradičně pod širým nebem v letním areálu ve Svojšicích u Pardubic.

Komerční zprávy celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting