Tip na akci: Pardubice zažijí prvotřídní gastrovíkend

15.6.

Tip na akci: Pardubice zažijí prvotřídní gastrovíkend

14. června 2017 – Pardubice zažijí víkend plný kuchařských mistrů, zážitkové gastronomie a ochutnávek delikates z celého světa. Středomořskou kuchyni ochutnají návštěvníci v kulinářských show a workshopech Rio Mare. Součástí pardubického Bosch Fresh Festivalu bude také hlasování o nejlepší východočeskou restauraci. Gastronomický svátek se uskuteční na dostihovém závodišti v sobotu 17. a v neděli 18. června.
Na hlavním podiu ukáží své kulinářské umění kuchařské hvězdy Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák, Petr Stupka nebo Ivan Vodochodský.  Na interaktivním podiu si návštěvníci pod dohledem kuchařských mistrů vyzkouší přípravu jejich specialit. Během celého festivalu můžou fanoušci dobrého jídla a pití degustovat menu východočeských restaurací a v soutěži zvolit tu nejlepší v regionu. 
Rio Mare si pro gastronomický svátek připravilo speciální kuchařskou show s kulinářem Petrem Stupkou, který návštěvníkům uvaří dvouchodové menu s tuňákem Rio Mare. Specialista na asijskou kuchyni povede workshop se zaměřením na domácí přípravu sushi. Návštěvníci budou mít možnost v průběhu festivalu sushi pokrmy ochutnat nebo si zasoutěžit o produkty Rio Mare.
Zážitková gastronomie zprostředkuje molekulární a extrémní catering nebo ochutnávku hmyzích pochutin. Na programu budou i ochutnávky zajímavých světových kuchyní jako je indická, vietnamská, francouzská nebo americká. Na své si přijdou také milovníci vína, piva nebo kávy.
Gastronomický festival proběhne na dostihovém závodišti v Pardubicích. V sobotu 17. června je program pro veřejnost od 10 do 20 hodin, v neděli 18. června pak od 10 do 17 hodin. Jednodenní vstupenka stojí 100 Kč. Bosch Fresh Festival 2017 se letos kromě Pardubic konal také v Českých Budějovicích, Plzni a Liberci. Více informací o programu, doprovodných aktivitách je na www.freshfestival.cz.
Tip na recept: Rio Mare Maki Sushi
Suroviny: 200 g rýže na sushi, 2 lžíce rýžového octa, ¼ lžičky soli, 160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji (nechat odkapat), 3 lžíce rýžového vína, ¼ litru vody, 1 lžíce cukru, 4 plátky řasy Nori, 1 mrkev (nakrájená na dlouhé špalíky), 1 balíček Takuan (žlutá ředkev), sójová omáčka k podávání. 
Postup: Rýži vsypeme do cedníku a pod kohoutkem ji propláchneme, dokud nebude odtékat čirá voda. V hrnci ji zalijeme vodou (375 ml), přivedeme k varu a na nejmenším plameni vaříme přiklopené deset minut. Rýži scedíme, rozprostřeme na talíř a necháme deset minut chladnout. Mezitím v misce smícháme ocet a sůl. Směs opatrně vmícháme do rýže a necháme ji úplně vychladnout.  Tuňáka Rio Mare necháme pečlivě odkapat a následně ještě rukou vyždímáme. Mrkev rozkrájíme na malé hranolky, vsypeme do kastrůlku, zalijeme rýžovým vínem a vodou. Přidáme cukr, sůl a povaříme jednu minutu. Takuan nakrájíme na dlouhé špalíky, pak scedíme a necháme vychladnout. Jeden plátek řasy Nori dáme na bambusovou podložku. Rozložíme na něj čtvrtinu rýže, u jednoho z delších konců až 3 cm od okraje. Podél druhého konce dáme špalík mrkve, žlutou ředkev a trochu tuňáka. Konec bez rýže potřeme vodou a pomocí podložky suši zarolujeme (směrem od okurky). Zopakujeme s dalším plátkem. Všechny rolky ostrým nožem nakrájíme na špalíky. Podáváme se sójovou omáčkou.
Poznámky pro editory:
Společnost BOLTON CZECHIA
Je dceřinou firmou skupiny Bolton Group, která je dynamicky rostoucí mezinárodní společností vyrábějící a uvádějící na trh širokou řadu vysoce kvalitních spotřebních výrobků, jež jsou přítomny ve více než 125 zemích světa. Klíčovou potravinářskou značkou Bolton Czechia je Rio Mare. Mezi další výrobky z portfolia Bolton Czechia pro Českou republiku patří zejména extra panenské olivové oleje Monini, krájená rajčata a pyré Valfrutta, prémiové italské těstoviny Rummo, italská pesta Arisi, šťáva ze sicilských citronů LiMMi, balsamikové octy Ponti a japonské sójové omáčky Kikkoman. Více na www.boltonczechia.cz

Další zprávy z kategorie "Komerční zprávy"

22.5.

Legendární Spitfire v novém kabátě

S poškozeným strojem nouzově přistál na okupovaném území a díky místním obyvatelům unikl zajetí a vrátil se do Anglie. Zbarvení stroje je pro nás zajímavé také tím, že pod kabinou nese malý československý výsostný znak.

Komerční zprávy celý článek
15.6.

Viper Recordings Decade Stage na Svojšicích

Vstupenky na dvoudenní festival Svojšice jsou stále k dispozici za květnovou cenu 599 Kč a za akčních 198 Kč pro návštěvníky do 22 let. Těšte se i na bohatý českýa slovenský DJ support.

Komerční zprávy celý článek
25.11.

Leoš Mareš vs. Pavel Cejnar na vánoční mega diskotéce v Pardubicích !

Residentní DJ Michal Pácalt se postará o rozjezd celé show, která zahrnuje i vystoupení profi taneční skupiny T-BASS, oceněné tituly vícemistři světa, mistři Evropy a několikanásobní mistři ČR v mnoha stylech moderních tanců. Připravena bude masivní světelná a laserová show v podání Koncertservis Praha, jejíž technický support využívají největší hudební festivaly ČR. Spolehnout se můžete na příznivé ceny na barech. Pojďme společně určit vítěze a užít super mejdan!

Komerční zprávy celý článek
2.6.

Milovníci kávy si přijdou na své na Bosch FRESH festivalu

Již v loňském roce měli návštěvníci festivalu možnost proniknout do tajů přípravy kávy pod vedením ambasadora Roberta Trevisana a vzhledem k oblíbenosti tohoto pódia, budou mít tuto příležitost i v rámci letošního ročníku.

Komerční zprávy celý článek
15.11.

Sales promotion pro Jacobs Douwe Egberts a Benefit Plus zajišťuje agentura Promoteri.eu

Program Benefit Plus potom díky sales promotérům významně rozšiřuje počet příjemců své on-line cafeterie. První spolupráce spočívala v celorepublikové návštěvě vybraných restauračních zařízení a následném uzavření smlouvy pro akceptaci elektronických stravenek.

Komerční zprávy celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting