Tip na akci: Pardubice zažijí prvotřídní gastrovíkend

15.6.

Tip na akci: Pardubice zažijí prvotřídní gastrovíkend

14. června 2017 – Pardubice zažijí víkend plný kuchařských mistrů, zážitkové gastronomie a ochutnávek delikates z celého světa. Středomořskou kuchyni ochutnají návštěvníci v kulinářských show a workshopech Rio Mare. Součástí pardubického Bosch Fresh Festivalu bude také hlasování o nejlepší východočeskou restauraci. Gastronomický svátek se uskuteční na dostihovém závodišti v sobotu 17. a v neděli 18. června.
Na hlavním podiu ukáží své kulinářské umění kuchařské hvězdy Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák, Petr Stupka nebo Ivan Vodochodský.  Na interaktivním podiu si návštěvníci pod dohledem kuchařských mistrů vyzkouší přípravu jejich specialit. Během celého festivalu můžou fanoušci dobrého jídla a pití degustovat menu východočeských restaurací a v soutěži zvolit tu nejlepší v regionu. 
Rio Mare si pro gastronomický svátek připravilo speciální kuchařskou show s kulinářem Petrem Stupkou, který návštěvníkům uvaří dvouchodové menu s tuňákem Rio Mare. Specialista na asijskou kuchyni povede workshop se zaměřením na domácí přípravu sushi. Návštěvníci budou mít možnost v průběhu festivalu sushi pokrmy ochutnat nebo si zasoutěžit o produkty Rio Mare.
Zážitková gastronomie zprostředkuje molekulární a extrémní catering nebo ochutnávku hmyzích pochutin. Na programu budou i ochutnávky zajímavých světových kuchyní jako je indická, vietnamská, francouzská nebo americká. Na své si přijdou také milovníci vína, piva nebo kávy.
Gastronomický festival proběhne na dostihovém závodišti v Pardubicích. V sobotu 17. června je program pro veřejnost od 10 do 20 hodin, v neděli 18. června pak od 10 do 17 hodin. Jednodenní vstupenka stojí 100 Kč. Bosch Fresh Festival 2017 se letos kromě Pardubic konal také v Českých Budějovicích, Plzni a Liberci. Více informací o programu, doprovodných aktivitách je na www.freshfestival.cz.
Tip na recept: Rio Mare Maki Sushi
Suroviny: 200 g rýže na sushi, 2 lžíce rýžového octa, ¼ lžičky soli, 160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji (nechat odkapat), 3 lžíce rýžového vína, ¼ litru vody, 1 lžíce cukru, 4 plátky řasy Nori, 1 mrkev (nakrájená na dlouhé špalíky), 1 balíček Takuan (žlutá ředkev), sójová omáčka k podávání. 
Postup: Rýži vsypeme do cedníku a pod kohoutkem ji propláchneme, dokud nebude odtékat čirá voda. V hrnci ji zalijeme vodou (375 ml), přivedeme k varu a na nejmenším plameni vaříme přiklopené deset minut. Rýži scedíme, rozprostřeme na talíř a necháme deset minut chladnout. Mezitím v misce smícháme ocet a sůl. Směs opatrně vmícháme do rýže a necháme ji úplně vychladnout.  Tuňáka Rio Mare necháme pečlivě odkapat a následně ještě rukou vyždímáme. Mrkev rozkrájíme na malé hranolky, vsypeme do kastrůlku, zalijeme rýžovým vínem a vodou. Přidáme cukr, sůl a povaříme jednu minutu. Takuan nakrájíme na dlouhé špalíky, pak scedíme a necháme vychladnout. Jeden plátek řasy Nori dáme na bambusovou podložku. Rozložíme na něj čtvrtinu rýže, u jednoho z delších konců až 3 cm od okraje. Podél druhého konce dáme špalík mrkve, žlutou ředkev a trochu tuňáka. Konec bez rýže potřeme vodou a pomocí podložky suši zarolujeme (směrem od okurky). Zopakujeme s dalším plátkem. Všechny rolky ostrým nožem nakrájíme na špalíky. Podáváme se sójovou omáčkou.
Poznámky pro editory:
Společnost BOLTON CZECHIA
Je dceřinou firmou skupiny Bolton Group, která je dynamicky rostoucí mezinárodní společností vyrábějící a uvádějící na trh širokou řadu vysoce kvalitních spotřebních výrobků, jež jsou přítomny ve více než 125 zemích světa. Klíčovou potravinářskou značkou Bolton Czechia je Rio Mare. Mezi další výrobky z portfolia Bolton Czechia pro Českou republiku patří zejména extra panenské olivové oleje Monini, krájená rajčata a pyré Valfrutta, prémiové italské těstoviny Rummo, italská pesta Arisi, šťáva ze sicilských citronů LiMMi, balsamikové octy Ponti a japonské sójové omáčky Kikkoman. Více na www.boltonczechia.cz

Další zprávy z kategorie "Komerční zprávy"

20.6.

Biologická léčba zdarma v Pardubicích

Zakladatelem pracovišť CCBR Czech republic je MUDr.Tomáš Hála, který kliniku v Pardubicích založil v roce 2004. Později vznikly kliniky také v Brně a Praze.

Komerční zprávy celý článek
6.12.

Legendární DJka Lucca a DJ Džejár vás na Christmasku rozhodně naladí!

Christmas Party se již tradičně koná 25.12. v Pardubicích a její osmnáctý ročník okoření Maďar David Temessi společně s Italem Lucou Gaetou.

Komerční zprávy celý článek
7.12.

Pardubice Čokoládový Festival 2015

Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád u stánků společností ChocoMe, ČokoKebab, Kamila chocolates, Kamelie – Vino z Francie, Gold Pralines, Choco-Café, Mistr Vonka, Organo Gold, Choco-Café, Marmeládová zahrada, Cobbler´s Prague Bakery, Chocotherapia, …

Komerční zprávy celý článek
4.1.

Svatební veletrh 2018

26. a 27. ledna 2018, foyer budovy ČSOB Pojišťovny v Pardubicích

Komerční zprávy celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting