Pardubický student postoupil do finále celostátní soutěže Svačina roku

5.12.

Pardubický student postoupil do finále celostátní soutěže Svačina roku

 Student, střední školy Labská SOŠ a SOU Pardubice, Jiří Burdych postoupil do finále 4. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Odbornou porotu oslovila v korespondenčním kole jeho „Mini pizza Rio Mare“. Finále proběhne 8. prosince 2016 v Praze a představí se v něm celkem 15 soutěžících ze 12 krajů České republiky. Soutěžící si rozdělí ceny v hodnotě 20 000 Kč.
Odborná porota finálového kola soutěže Svačina roku s Rio Mare bude mít letos trojí zastoupení. Soutěžní recepty budou hodnotit kuchařské osobnosti ve složení Mistr Kuchař Vladimír Picka, šéfkuchař restaurace Aureole Jiří Král a nově také provozovatel restaurace Konírna a Zájezdního hostince na Štěpáně Martin Slezák. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele soutěže. Živé finále bude opět uvádět herečka, moderátorka a kuchařka Markéta Hrubešová. 
Soutěžící mají za úkol připravit rychlou, chutnou a originální svačinu. Jako hlavní surovinu musí použít tuňákové výrobky Rio Mare. V živém finále 15 studentů připraví svůj soutěžní pokrm před dvěma porotami, které budou hodnotit například chuť, složení receptury, správnou techniku přípravy nebo jedinečný nápad. Soutěže se účastní studenti středních škol se zaměřením na gastronomii a stravovací služby. Letos se přihlásil rekordní počet 37 škol.
Ceny v hodnotě 15 000 Kč rozdělí mezi tři nejlepší soutěžící odborná porota. Za 1. místo v soutěži Svačina roku s Rio Mare je dárkový poukaz do e-shopu v hodnotě 7 000 Kč, soutěžící na 2. místě si odnese 5 000Kč poukaz a třetí místo obnáší poukaz v hodnotě 3 000 Kč. Porota pořadatele udělí Zvláštní cenu Rio Mare v hodnotě 5 000 Kč. 
„Snažíme se mladým kuchařským talentům připravit co nejlepší podmínky. Zdarma jim poskytujeme všechny hlavní a doporučené suroviny, zbývající suroviny, nutné pro přípravu pokrmu, dostanou finalisté proplacené. Všichni účastnící finále, včetně zástupců škol, obdrží hodnotný balíček s produkty Rio Mare,“ říká předseda poroty pořadatele a Country Manager společnosti Bolton Lukáš Mouca.
Finálové kolo se koná ve čtvrtek 8. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ v pražských Holešovicích Celostátní soutěž Svačina roku s Ro Mare pořádá již počtvrté společnost Bolton Czechia, která je výhradním distributorem tuňákových výrobků Rio Mare v České republice
Finálový recept Jiřího Burdycha – Mini pizza Rio Mare
Suroviny (4 porce): 240 g Rio Mare tuňáka v olivovém oleji, vlažná voda, droždí, cukr, olej, hladká mouka, 4 lžíce sugo omáčky, 4 lžíce konzervovaných rajčat Valfrutta, 1 lžíce olivového oleje Monini, bazalka, oregano, 80 g mini mozzarely, 40 g cherry rajčat, 10 g černých oliv, 1 lžíce strouhaného sýru Gran Moravia, 1 lžička balzamikového octu Ponti, ledový salát a petrželka
Postup: Na těsto na pizzu dáme do misky vlažnou vodu, do které přidáme droždí, cukr, olej a sůl. Důkladně promícháme a postupně při stálém míchání přisypáváme mouku, abychom vypracovali hladké nelepivé těsto. Následně vytvarujeme malé bochánky a necháme je pod potravinářskou fólií odpočinout. Na sugo si připravíme konzervovaná rajčata Valfrutta, extra panenský olivový olej Monini, čerstvou bazalku, oregano a rozmixujeme. Jakmile nám odpočinuté bochánky nakynou,  s pomocí mouky vytvarujeme mini pizzy, na které postupně vrstvíme: rajčatové sugo, mozzarelu, Rio Mare tuňáka v olivovém oleji, mini rajčata, černé olivy, Gran Moravia. Pečeme na plechu při 26O°C. Dozdobíme nasekanou petrželkou. Talíř ozdobíme olivovým olejem s balzamikovým octem Ponti. Nakonec přes sebe položíme dvě pizzy. Dozdobíme ledovým salátem.
Poznámky pro editory:
Společnost BOLTON CZECHIA
Je dceřinou firmou skupiny Bolton Group, která je dynamicky rostoucí mezinárodní společností vyrábějící a uvádějící na trh širokou řadu vysoce kvalitních spotřebních výrobků, jež jsou přítomny ve více než 125 zemích světa. Klíčovou potravinářskou značkou Bolton Czechia je Rio Mare. Mezi další výrobky z portfolia Bolton Czechia pro Českou republiku patří zejména extra panenské olivové oleje Monini, krájená rajčata a pyré Valfrutta, prémiové italské těstoviny Rummo, italská pesta Arisi, šťáva ze sicilských citronů LiMMi, balsamikové octy Ponti a japonské sójové omáčky Kikkoman. Více na www.boltonczechia.cz
Rio Mare
Maso tuňáka Rio Mare vyniká svou jemností a kompaktností. Tuňákové steaky jsou připraveny zcela bez konzervačních látek či dochucovadel. Díky vaření v páře maso zůstává jemné a lahodné, přidáním olivového oleje se špetkou mořské soli si udržuje ty nejlepší možné chuťové vlastnosti. Maso tuňáka je bohaté na bílkoviny, jež jsou velice důležité pro stavbu svalové tkáně a představují nezbytnou složku kompletní, lehké a vyvážené stravy. Tuňákové maso obsahuje důležité vitamíny A, B2, B12, a v potravinách vzácný vitamin D a vitamin B3 (PP). Tuňák je zvláště vhodný pro malé děti a seniory. Více na www.riomare.cz.
Rio Mare Paté v tubě a konzervě
Rybí krémy v tubě jsou ideální surovinou pro rychlou a kreativní přípravu chutných a zdravých svačinek nejen pro děti. Praktické balení umožňuje rychlé a jednoduché použití kdykoliv a kdekoliv. Jeho výhodou je také dlouhá trvanlivost a bezpečný transport. Krémy Rio Mare Paté obsahují minimálně 44 % kvalitního rybího masa a jsou zcela bez konzervačních látek.  Nové masové a rybí paštiky v pěti chuťových variantách jsou určené pro celou rodinu. Vyznačují se kvalitním složením a použitím vytříbených surovin. Pochoutky jsou snadno roztíratelné, mají jemnou konzistenci a mají snadno otevíratelné balení. Více na www.riomare.cz.
Garant soutěže a předseda odborné poroty Vladimír Picka: Po vyučení v oboru kuchař a absolvování hotelové školy působil na mnoha odborných pracovištích a v odborném školství. V současné době se věnuje hlavně vzdělávací a konzultační činnosti v oblasti studené kuchyně, soutěžní a kreativní gastronomie. Snaží se pomáhat především při výchově mladé kuchařské generace. Některé dosažené úspěchy: Zlatá a stříbrná medaile Gastroprág; titul Mistr kuchař; bronzová medaile z Olympiády kuchařů v Berlíně; nositel zlaté medaile M. D. Retigové. Více na www.kucharskestudio.eu 
Člen odborné poroty Jiří Král: V roce 1996 získal titul Kuchař roku České republiky. V letech 1996 až 2008 byl členem a kapitánem národního týmu kuchařů AKC ČR. Za tu dobu získal mnoho medailí na mezinárodních gastronomických soutěžích. Vařil světovým businessmenům, prezidentům, králům a královnám. Od roku 2004 do roku 2010 působil jako šéfkuchař prezidenta a prezidentské kanceláře ČR. V současné době je členem představenstva AKC ČR, členem gastronomické sekce AHR ČR, jako šéfkuchař otevřel a vede pražskou restauraci Aureole. Již počtvrté získal prestižní ocenění od průvodce Michelin „Bib Gourmand“. A pro rok 2016 získal titul „Restauratér roku“.  Aureole se stala velmi známou a oblíbenou restaurací díky stylu Fusion Cuisine. Více na www.aureole.cz
Člen odborné poroty Martin Slezák: Provozuje Zájezdní hostinec Na Štěpáně a Konírna restaurant. Ten se zaměřuje na klasickou, staročeskou kuchyni a využívá osvědčených postupů popsaných i v historicky významných kuchařských knihách. Do roku 2012 byl manažerem Juniorského národního teamu Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Je nositelem prestižního ocenění Kuchař roku 2000, dvou zlatých medailí Expogast Luxemburk a Expo Stuttgart nebo majitelem stříbrné medaile z pěti kuchařských olympiád. Více na www.konirna.eu a www.nastepane.com

Další zprávy z kategorie "Názory"

17.1.

Měl v úmyslu skočit z mostu

Na místě bylo zjištěno, že se jedná asi o třicetiletého muže, který stál na hraně mostu vnější strany zábradlí a rozhodoval se, zda skočit a ukončit tak svůj život. O osudu muže rozhodovaly vteřiny.

Názory celý článek
9.12.

Jednání o spalovně: veřejnost dostane slovo až nakonec !

Jen připomínáme, že se jednání koná v pardubické ČEZ Areně ve středu 9. prosince od 17:30 hodin.

Názory celý článek
11.3.

Kraj je pro investory nejperspektivnější. Chceme toho maximálně využít

Umístění je fantastický výsledek a jasná zpráva, že Pardubický kraj může být vnímán investory jako silný a konkurenceschopný. Je to důkaz promyšlené investiční politiky kraje, kterou provádíme prostřednictvím rozvojových projektů.

Názory celý článek
16.4.

I letos jsou připravena letní divadelní představení na Kuňce!

Na jeden víkend se do magického prostoru pod hradem navrátí také oblíbená komedie Sen noci svatojánské, kterou nazkoušel slovenský režisér Marián Pecko. O úspěchu jeho nastudování svědčí nejen velký divácky zájem, ale i Cena novinářů pro nejlepší inscenaci VČD roku 2012!

Názory celý článek
18.4.

O Honzovi-bejkovi, skřehotání a Jiřince

Emailem mi přišla historka o dobrém faux pas kolem pozvánky na koncert pardubického sboru Bonifantes.

Názory celý článek
24.3.

Stav komunikací v Pardubicích

Vám nevadí to, po čem jezdíte?????!!!

Názory celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting