Kulinářský BOSCH FRESH FESTIVAL již po čtvrté v Pardubicích. Opět nabídne nevšední lahůdky

3.3.

Kulinářský BOSCH FRESH FESTIVAL již po čtvrté v Pardubicích. Opět nabídne nevšední lahůdky

Gurmánský festival dobrého jídla a pití přichází letos do Pardubic již čtvrtým rokem. Tradiční festival, tentokrát pod názvem BOSCH FRESH FESTIVAL, proběhne na pardubickém závodišti o víkendu 18. a 19. června. I letos nabídne nevšední gastronomické pokrmy. Návštěvníci se mohou těšit na to nejlepší z klasické, molekulární nebo extrémní kuchyně. V Pardubicích nebude chybět jedinečná gastronomie, živé show pod vedením věhlasných šéfkuchařů, soutěž o restauraci regionu a další doprovodný program.

Pardubice, se kromě dalších festivalových měst Plzeň, Praha a nově Brno, stanou místem vysoké kulinařiny z různých koutů světa. Na gurmánském festivalu, který má letos několik novinek, se kromě hlavního pódia s bohatým programem za účasti kuchařských es, mohou návštěvníci těšit i na workshop stage nebo nově na pódium, které bude věnováno pražení kávy.


„Stejně jako v předchozích letech zavítá do Pardubic a ukáže své umění populární Zdeněk Pohlreich, chybět nebudou ani další známí šéfkuchaři – Ivan Vodochodský, Marcel Ihnačák nebo jejich syrský kolega Malaz Al Youssef z restaurace NOOR, kteří předvedou nezapomenutelné show,“ říká Martin Nauš, pořadatel BOSCH FRESH FESTIVALU.


Na hlavním pódiu se právě tito nejlepší šéfkuchaři vystřídají při svých živých kulinářských show. Návštěvníci se mohou pod jejich vedením naživo seznámit s přípravou nejrůznějších lahůdek nebo přímo na pódiu jejich jídla ochutnat. V interaktivní workshop stage si naopak mohou s některou z kuchařských hvězd sami uvařit rozmanité speciality. Pro gurmánské nadšence představí kuchaři nejen klasickou gastronomii, ale mohou zažít také molekulární kuchyni, extrémní catering nebo svět entomofágie – neboli pojídání hmyzu, který je nazýván surovinou třetího tisíciletí. Chystají se také lahůdky z hadího nebo krokodýlího masa. „Na letošním festivalu v Pardubicích proběhnou skvělé kuchařské show s řadou osobností spojených se špičkovou gastronomií. Pro návštěvníky je připravena celá řada gurmánských zážitků v příjemném venkovním prostředí plném zeleně. Show a doprovodné programy festivalu jsou určeny všem věkovým kategoriím,“ upřesňuje Martin Nauš.


Součástí festivalu v Pardubicích bude soutěž o Regionální restauraci roku, které se zúčastní TOP restaurace východočeského kraje se svým soutěžním degustačním menu. Loni cenu získala restaurace u Zběhlíka, která návštěvníky i porotu okouzlila jednoduchou, ale přitom moderní českou gastronomií. O vítězi letošního ročníku mohou návštěvníci, spolu s odbornou porotou, opět rozhodnout svými hlasy v průběhu celého festivalového víkendu.
Pro milovníky lahodných moků, jako jsou víno a pivo, které k jídlu neodmyslitelně patří, budou připraveny ochutnávky z nejlepších vinařství a představí se známé i menší, či rodinné pivovary.


„Věříme, že další ročník přiláká opět tisíce gurmánů a že se stane inspirací pro všechny milovníky dobrého jídla a pití,“ dodává Martin Nauš. 

Více informací naleznete na webových stránkách festivalu: www.freshfestival.cz

Další zprávy z kategorie "Společnost"

8.10.

Pardubický kraj navštívil pan Charles Fries

Spolupráce Pardubického kraje s regionem Centre je založena na konkrétních projektech.

Společnost celý článek
4.8.

Do pardubických školek nastoupí téměř 900 nováčků

91 z nich bylo přijato v rámci druhého kola přijímacího řízení, do nějž se přihlásilo 137 dětí, které neuspěly v kole prvním.

Společnost celý článek
12.8.

Táborový den plný zážitků

Déšť začal slábnout a tak jsme venku přichystali čtyři stanoviště.

Společnost celý článek
6.3.

Kunětická hora má symbolický význam nejen pro výtvarníky

Východočeská galerie v Pardubicích představuje v Domě u Jonáše fenomén Kuňka. Zkrácený název Kunětické hory, tak jak se vžil na Pardubicku, vyjadřuje blízký vztah jeho obyvatel k jedinému vyvýšenému bodu s historickým sídlem v této části Polabí. Není proto divu, že výtvarné zpodobnění Kuňky od řady umělců od konce 19. století až do současnosti má početné zastoupení ve sbírkách galerie.

Společnost celý článek
11.1.

Projekt 2010 - Etická výchova na školách

Pro gymnázia je tato možnost výuky jako doplňujícího vzdělání připravena již od roku 2007.

Společnost celý článek
3.9.

Akce "ZEBRA"

Slogan akce má upozornit chodce, že vstoupit do vozovky bez rozhlédnutí je hazardem s vlastním zdravím i životem.

Společnost celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting