Německý Brod – Pardubice na starých pohlednicích

11.7.

 Německý Brod – Pardubice na starých pohlednicích

 Německý Brod – Pardubice na starých pohlednicích

Publikace ke 140. výročí železniční trati Německý (Havlíčkův) Brod – Rosice nad Labem Po loňské knize Vladimíra Cisára a Karla Černého s názvem „Železniční trať Německý Brod – Brno na starých pohlednicích“ vychází koncem června v nakladatelství Tváře Jitka Průžová další pokračování tématické řady „Železniční tratě na starých pohlednicích“. Nová kniha „Železniční trať Německý Brod – Pardubice na starých pohlednicích“ čtveřice autorů Vladimíra Cisára, Karla Černého, Jaroslava Líbala a Martina Navrátila je netradičním pohledem na starou trať z Německého Brodu do Pardubic. Autoři zachytili pohled na tuto železniční trať prostřednictvím starých pohlednic z období první poloviny dvacátého století. Celobarevná 104-stránková publikace nabízí kolem 150 reprodukcí unikátních historických pohlednic i dobových fotografií a tiskovin vybraných z fondů muzeí i významných sbírek soukromých sběratelů. Knihou chtějí autoři připomenout nejen nostalgii rakousko-uherské a prvorepublikové železnice, ale také vzpomenout na ty, kteří zde jako železničáři po desetiletí pracovali.

Další zprávy z kategorie "Společnost"

17.2.

Loutkářská expozice se na HOLIDAY WORLD libíla ze všech nejvíce

Na stánku se návštěvníci velerhu mohou inspirovat k nejrůznějším výletům ve všech regionech východních Čech a dozvědět se novinky na nadcházející turistickou sezónu. Společná expozice je navržena do podoby malého kočovného divadélka či maringotky s pódiem a oponou a doplněna zapůjčenými loutkami z Královéhradeckého loutkového Divadla Drak a z Pippichova divadla z Chrudimi.

Společnost celý článek
29.6.

„Kuře“ pomáhá v Pardubicích

V Městském azylovém domě pro ženy a matky s dětmi financuje psací stoly a židle ve společných pokojích dětí s matkami.

Společnost celý článek
2.8.

Úspěšné obce v soutěži Vesnice roku dostanou od kraje finanční dar

Pro absolutního vítěze, kterým se stala obec Dolní Újezd ze Svitavska, doporučuje rada zastupitelstvu schválit dar ve výši 400 tisíc korun.

Společnost celý článek
23.2.

Po oleji ani stopy

Poškozená společnost si škodu vyčíslila na více než sedmdesát tisíc korun.

Společnost celý článek
16.10.

Týden pro seniory tentokrát odstartuje na Apolence

Pětidenní maraton akcí určených všem aktivním seniorům nabídne řadu exkurzí a seminářů či koncert zpěvačky Nadi Urbánkové.

Společnost celý článek
8.6.

Koprovka s vizáží mýdlové bubliny nebo mojito ve rtěnce? To je molekulární gastronomie, kterou najdete na BOSCH FRESH FESTIVALU!

Tento styl, který chápeme převážně jako moderní způsob přípravy jídel, využívá běžné čerstvé suroviny společně s chemickými postupy. Pracuje s chemickými látkami a prostředky, které se standardně používají například pro konzervaci potravinových surovin nebo jejich úpravu. Nejde tedy o znehodnocení jídla chemikáliemi, ale pouze o úpravu pokrmů, která má za cíl vytvořit netradiční stravu. Typickým prostředkem v molekulární kuchyni je změna skupenství surovin.

Společnost celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting