Nové restaurace a tváře, kvalitnější zázemí, kreativnější menu, pestrý program – Beko Fresh Festival 2019

11.4.

Nové restaurace a tváře, kvalitnější zázemí, kreativnější menu, pestrý program – Beko Fresh Festival 2019

Pardubice, 10. dubna 2019 – Sedmý ročník gurmánské akce Beko Fresh Festival, která se koná v Pardubicích v areálu dostihového závodiště o víkendu 15 – 16. června, slibuje inovovaný program, neotřelé speciality a gastronomické zážitky, spoustu zábavy v doprovodném programu.

Tradiční tvář festivalu, Zdeňka Pohlreicha, doplní další hvězdy kuchařského nebe – Roman Vaněk a Radek David, moderátor herec a kuchař Ivan Vodochodský a také herec a autor blogu Gastromapa Lukáš Hejlík. Upgrade zažívá doprovodný program, dětská, pivní i vinařská zóna. Návštěvníci zažijí na vlastní chuťové buňky novinky a trendy v gastronomii - přípravu ryb, poke bowl, vaření na přímém ohni a mnoho dalšího.

Beko Fresh Festival se v Pardubicích poprvé představil v roce 2013. Od té doby se rozrostl nejen co do rozlohy a počtu míst konání, ale také v oblasti nabídky toho nejlepšího, co se z gastronomie u nás dá najít.

NOVÉ GASTRO ZÁŽITKY

Novinkou na festivalu je prezentace vybraných restaurací, které se pyšní nějakou specialitkou. „Přestože festival nabízí velmi rozmanitý doprovodný program, jsme stále gastro festivalem a stále nám jde především o špičkovou gastronomii a exkluzivní gastro zážitky, jejichž level letos posouváme o několik latěk výše,“ říká ředitel Beko Fresh festivalu Petr Jirásek.

Jednou z nových restaurací je kočovná škola vaření šéfkuchaře Marka Pavaly Fuego s vařením na otevřeném ohni, další The Bowls nabízející havajské sympatické misky naplněné rýží, syrovými rybami, zeleninou, bylinkami a ovocem, nebo Meat Vandals s trhaným vepřovým a pastrami v bulce či briošce. Představí se také Extrémní catering se šneky po toskánsku, mořským ježkem, bizoním burgerem či holoubátky, burgrárna Q Burger Bar, či Avocado Street Bistro, ve které je avokádo opravdu hlavní ingrediencí a součástí každého menu.

Nejlepší rybí speciality představí restaurace Šupina a Šupinka, prezentovat se bude i českobudějovický Restaurant Valmer, rodinný podnik Cobliha a Sri Lanka curry house. Škola vaření Fine Food Academy, kterou založil milovník dobrého jídla Honza Krob, připraví softshell krab burger, asijský open burger s mečounem, cheeseburger z nejlepšího hovězího na světě – z wagyu a další speciality.

MÍSTNÍ RESTAURACE NA FESTIVALU

Z místních vyhlášených podniků se návštěvníci mohou těšit např. na Dašické sklepy, chrudimskou Restauraci Na Bídě či královéhradeckou Restauraci Pivovarské domy.

Pravidelně se na festivalu prezentují nejlepší kuchaři ČR a letos tomu nebude jinak. „Těší mě, že taková kuchařská celebrita, jakou je Zdeněk Pohlreich, je s námi od samého začátku. I to je pro nás známkou, že to děláme dobře,“ směje se ředitel festivalu Petr Jirásek. K Pohlreichovi se letos v Pardubicích připojí šéfkuchař a popularizátor gastronomie Roman Vaněk a šéfkuchař Radek David. Již stálicí programu je oblíbený kuchař, herec a moderátor Ivan Vodochodský. Pozvání přijal také herec, autor projektu scénického čtení Listování a blogu Gastromapa Lukáš Hejlík.

FESTIVAL PRO DĚTI

Maminky jistě ocení zázemí pro kojení, krmení, přebalení a odpočinek s nejmenšími dětmi. MonPeri Baby zóna pro kojence a batolata nabídne plenky i ubrousky zdarma. Jako zpestření je přichystaný závod batolat v lezení.

Starším dětem bude určen program na Haribo Mini Workshop stage. „Děti se během workshopů stanou malými šéfkuchaři, naučí se připravit svačinku, užijí si hodně legrace, odnesou spoustu zážitků a spolu s tím i něco dobrého. Jednotlivé workshopy povedou profesionální kuchaři i kuchařské celebrity, několikrát za den děti pobaví i Kouzelník Pan Kravata,“ láká rodiny s dětmi Jirásek.

Mnozí rodiče ocení i mobilní Dětský koutek, který jim umožní na chvilku vydechnout a nasát tu pravou atmosféru food festivalu. To vše bude pro vaše děti připraveno zdarma.

VINAŘI, PIVAŘI A KAFAŘI JÁSAJÍ

Rozšířené a pohodlnější velkokapacitní stany, více míst k sezení, delikatesy vhodné k danému nápoji, doprovodný program – to vše jistě ocení návštěvníci pivních a vinařských zón. Pivaři jistě ocení živou kapelu Wband, vinaři pak řízené degustace vedené špičkovými someliery např. z Vinařství Piálek a Jäger. Chybět nebude ani De Longhi Coffee zóna se Školou kávy a prezentací místních pražíren.

Další zprávy z kategorie "Společnost"

9.9.

Nemocnice nabízí zajímavou službu

Cena za krátkodobé ubytování je 400 korun za lůžko a den, na celý měsíc vyjde pronájem na 4500 korun.

Společnost celý článek
12.3.

Posledních deset Rákosníčkových hřišť rozdáno! Zájem o hlasování byl letos rekordní

142 prodejen celý únor bojovalo o posledních deset Rákosníčkových hřišť. O vítězích rozhodlo rekordních 671 271 hlasů. Jak hlasování dopadlo?

Společnost celý článek
9.5.

Letec Koukal byl skutečným hrdinou 20. století

Symbolicky přeletěly armádní letouny Jas 39 Gripen. Akce se zúčastnil také radní Václav Kroutil.

Společnost celý článek
14.4.

Na chrudimském nádraží včera otevřeli cyklopůjčovnu

Celodenní půjčovné za kolo pro dospělého činí na chrudimském nádraží velice sympatických 100 korun.

Společnost celý článek
12.1.

Pardubice uzavřely městské lesy

Vedle pluhů, radlic a posypových vozů jsou v ulicích pracovníci s lopatami.

Společnost celý článek
29.4.

Kraj a veřejností projednali stavbu v Březhradu

Do 6. června krajský úřad vydá stanovisko z hlediska posouzení této stavby na životní prostředí.

Společnost celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting