Pardubice - Čokoládový Festival 2018

6.12.

Pardubice - Čokoládový Festival 2018

Do IDEON Pardubice zamíří všichni milovníci čokolády. Od pátku 14. do neděle 16. prosince 2018 se zde uskuteční Čokoládový Festival s kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami.

PÁ 14/12: 14:00 – 18:00 // SO 15/12: 10:00 - 18:00 // NE 16/12: 10:00 – 17:00

Čokoládový Festival 2018 v Pardubic pořádaný agenturou ChrisEvents je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.

Návštěvníkům nabídne čtyři hlavní sekce:

  • Kulinářskou přehlídku, na které, šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty

  • Prodejní stánky partnerských organizací

  • Dětský koutek

Vstupné činí 60,- Kč (40,- Kč pro seniory/ 40,- Kč pro studenty). Děti do 6 let mají na akci vstup zdarma. Zájemci mohou rovněž soutěžit o volný vstup na Pardubice Čokoládový Festival 2018 na www.cokoladovy-festival.cz.

Návštěvníci se mohou těšit na kulinářskou přehlídku šéfkuchaře Marka Váňu, který bude připravovat jídla dle zajímavých receptů: Kuřecí Mole s Fatalii Yellow a čokoládou, Vánoční krocan na pomerančích s čokoládou a medem, dýňovou polévku s bílou čokoládou nebo vanilkovou krupicovou kaši z espumy s čokoládovým sněhem. Chybět nebude ani šéfkuchař Jiří Holub z Sirupárny Olomouc bude vařit vepřovou kytu s čokoládovou omáčkou. Václav Kijonka (Mr Vonka) učí děti vyrobit pralinky nebo brownies. Čokoládovna Lyra ukáže na podium jak ochutnat čokoládou.

Letos máme větší počet stánků a pořádáme zajímavou soutěž: při příležitosti Čokoládového Festivalu v Ostravě jsme pro návštěvníka připravili hru o poklad! Osm klíčů k pokladu bude uschováno do zlatých čokoládových pohárků, které si budou moci zakoupit u vstupu za 30 Kč. Ale pozor, pouze jeden z těchto klíčů otevře truhlu s dárky od našich sponzorů a odměnou 8.000 Kč!

Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit různé druhy čokolád u více než 30 stánků: ČokoKebab, Kamila Chocolates, ČokoFontana, Kamelie – víno z Francie, Mr. Vonka, BonBon, Jablíčko, Sirupárna, Čokoláda Lyra, Čo-Xo, Čokoládovna Janek, Šmakujto, Atelier Sladkostí, Koruna pralinky, Waffle Brno, Čokolandia a mnoho dalších.

Čokoládový festival však nabídne i mnoho dalších doprovodných akcí plných překvapení. Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít.

Rozhovor s Chrisem Delattrem

Narodil se ve francouzském městě Lens, později v Paříži vystudoval historii a žurnalistiku. Na začátku milénia se ale Chris Delattre vydal do České republiky, která mu navždy změnila život. Zakotvil v Olomouci a zamiloval si jí. Od roku 2003 žije v Česku trvale, živí se jako marketingový odborník a momentálně bydlí v Praze. „Hlavní město je pro mé aktivity lepší než Haná, Olomouc ale miluji. Je to krásné historické město, bydlel jsem tam třináct let a plánuji se jednou vrátit,“ říká muž, který pořádal závod do schodů Run Up a pétanque turnaje. Nyní organizuje ČokoFest, se kterým objíždí celou republiku. „Díky němu jsem procestoval celé Česko a poznal jeho krásy a šarm. Samozřejmě mi ale chybí i spousta věcí z Francie, jako moře, gastronomie nebo obchody s pěknou čokoládou,“ povídá Chris.

Právě kvůli absenci kvalitní čokolády jste se rozhodl vytvořit ČokoFest?

Inspiroval mě Salon du Chocolat, který jsme pořádali v roce 2000, kdy jsem ještě pracoval pro mediální agenturu ve Francii. A tak jsem vymyslel ČokoFest, který se koná už od roku 2012 a v jehož rámci jsme udělali už 50 akcí. Čokoládu zná každý a všichni na ni mají pěkné vzpomínky, ať už to byl dárek, který dostali k Valentýnu, k Vánocům nebo třeba čokoládový dezert, který dělala maminka nebo babička. Čokoláda je úžasná věc, pokud je kvalitní, je hodně zdravá i antistresová. Můžete ji používat jako koření, existuje kosmetika s čokoládou a tak dále.

Na jaké zajímavosti se mohou těšit návštěvníci teplického festivalu?

Jedná se o 4. ročník akce a budeme zde prezentovat 30 až 40 různých vystavovatelů. Lidé se mohou těšit například na čokoládové fontány, pralinky z Česka i zahraničí (Belgie, Francie), čokoládová vína, likéry, muffiny, cookies, makronky, wafle, bonbóny nebo horkou čokoládu. Vše mohou na místě ochutnat a zakoupit. Představíme i kuchyňské studio, kde budou kuchaři po celý víkend vařit netradiční recepty z čokolády, jako například vepřovou kýtu s čokoládovou omáčkou, pikantní kuřecí Mole s Fatalii Yellow a čokoládou, nebo třeba dýňovou polévku s bílou čokoládou v suchém ledu.

Jaký je smysl vašeho festivalu?

Našim cílem je ukázat, že čokoláda může být všude. Existuje i čokoládový kebab nebo víno s čokoládou. Nechceme lidem ukázat obyčejnou čokoládu, kterou si koupí v každém hypermarketu. U nás mohou vidět, ochutnat nebo zakoupit speciální čokoládu, spoustu druhů. Představí se zde firmy jako Čokoládovna Janek nebo Lyra Chocolate, které vyrábí od čokoládového bobu až po tabulky. Máme zde i čokolády s ovocem, pepřem, rozmarýnem, levandulí a spoustu dalších.

Na jaký program se mohou těšit menší návštěvníci?

Nezapomněli jsme samozřejmě ani na děti, instalujeme pro ně koutek, kde si mohou malovat čokoládou. Letošní novinkou je i hra o poklad. Do čokoládových lodiček, které si mohou návštěvníci zakoupit za 30 korun, jsme schovali osm klíčů k pokladu. Pouze jeden z těchto klíčů ale otevře truhlu, ve které je 8 tisíc korun a dárky od našich sponzorů.

V jakých městech ho pořádáte?

V letošní sezoně festival navštívil 16 měst v České republice. Akce se koná většinou ve sportovních halách, kulturních domech nebo v obchodních centrech.

Jak náročný je čokoládový festival na organizaci a přípravu?

Hodně. Musíme hledat vystavovatele, kuchaře, propagovat akci, hledat sponzory. A hlavně vymyslet pěkný program, který zaujme lidi, aby tady zůstali a nevypadalo to jen jako obyčejný trh. Přípravy festivalu mi trvá 6 měsíce. Vše pořádám převážně sám, přítelkyně mi ale pomáhá vymýšlet zábavný program. V den akce nám pak pomáhají další tři lidé, s instalací, moderováním a podobně.

Vraťme se ještě k vašemu příchodu do Česka. Jak jste si zvykl na jinou zemi?

Už když jsem tady byl jako turista, setkal jsem se tu se spoustou lidí a viděl hodně zajímavých věcí. Říkal jsem si, že by to mohla být hezká země pro bydlení. Když jsem se tu pak v roce 2003 zabydlel, neměl jsem tady žádné kamarády a neuměl jsem ani jazyk. Původně jsem si myslel, že budu v Čechách jen pár měsíců a pak se vrátím do Francie, ale už jsem tady 15 let, mám tu přítelkyni a moc se mi líbí český život. Momentálně bydlím ve Středočeském kraji, protože mám hodně projektů. V létě například řídím Food truck Bonjour, ve kterém vařím francouzská jídla.

Další zprávy z kategorie "Společnost"

30.3.

Letecky z Pardubic do italské Pescary?

Ve dnech 25.a 26. března 2007 navštívil vicehejtman Pardubického kraje Roman Línek partnerský region v Itálii

Společnost celý článek
13.8.

Pardubický kapitán Václav Kočí vařil nafiltrovaný ležák na Radegast den

Nefiltrované pivo už tradičně patří k Radegast dni. V Nošovicích jej začínají vařit více než měsíc před akcí. Letos měli nošovičtí sládci hned 14 pomocníků, včetně pardubického kapitána Václava Kočího.

Společnost celý článek
9.8.

Hluk způsobovaný provozem nepřesahuje stanovené normy.

Čáslavské gripeny mohou najít azyl jedině v Pardubicích a domů se vrátí do konce září.

Společnost celý článek
17.2.

Komorník Freddie Mercuryho přijede do Týniště

Freestone byl Mercuryho osobní komorník, nejbližší přítel a člověk, který s legendou strávil poslední chvíle života.

Společnost celý článek
17.2.

Moravská Třebová získala stříbro

Certifikát platí tři roky, nicméně každý rok proběhnou průběžné kontroly certifikačním orgánem.

Společnost celý článek
20.7.

Kraj pošle do Hrochova Týnce sto tisíc korun

Finanční prostředky obdrží také město Hlinsko, které operativně poskytlo ohroženým obcím pytle s pískem.

Společnost celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting