Pardubičtí studenti zápolí v celostátní soutěži Svačina roku

1.11.

Pardubičtí studenti zápolí v celostátní soutěži Svačina roku

Labská střední odborná škola a Střední odborné učiliště Pardubice, s. r. o. se účastní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Do letošního 4. ročníku se přihlásil rekordní počet 37 škol. Studenti středních škol se zaměřením na gastronomii budou soutěžit o ceny v hodnotě 20 000 Kč a výrobky Rio Mare. Do odborné poroty usednou Mistr kuchař Vladimír Picka a šéfkuchař Jiří Král. Finále celostátní soutěže proběhne v Praze, moderovat ho bude opět Markéta Hrubešová.
Do letošního 4. ročníku soutěže Svačina roku s Rio Mare se přihlásil rekordní počet 37 středních škol se zaměřením na gastronomii a stravovací služby. Cílem mladých soutěžících je připravit moderní svačinu pro děti, žáky nebo studenty za použití tuňákových výrobků Rio Mare. Nově mohou použít také masové a rybí paštiky Rio Mare Paté v konzervě. Všichni účastnící dostali tuňákové výrobky pro přípravu pokrmů zdarma.
Odborným garantem soutěže je Mistr kuchař Vladimír Picka, který také předsedá odborné porotě. Dalším členem odborné poroty je šéfkuchař restaurace Aureole a člen představenstva Asociace kuchařů a cukrářů České republiky Jiří Král. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele soutěže. Finalisty bude provádět herečka, moderátorka a kuchařka Markéta Hrubešová. 
Pořadatelem soutěže Svačina roku s Rio Mare je společnost Bolton Czechia. „Naše tuňákové výrobky se hodí pro přípravu zdravých a chutných svačinek pro děti a žáky do školy, protože obsahují důležité vitamíny, minerály a esenciální bílkoviny. Díky jednoduché přípravě a variabilitě příchutí se však dají použít pro každou příležitost v průběhu celého dne, od snídaně až po večeři,“ popisuje propojení tuňákových výrobků Rio Mare a zaměření soutěže předseda poroty pořadatele a Country Manager společnosti Bolton Czechia Lukáš Mouca.
Nejlepší mladí kuchaři a kuchařky si rozdělí celkem 20 000 Kč v dárkových poukazech na nákup zboží v e-shopu. Za vítězství v soutěži Svačina roku s Rio Mare je 7 000 Kč, druhé místo obnáší 5 000 Kč a soutěžící na třetím místě získá poukaz v hodnotě 3 000 Kč. Porota pořadatele soutěže vyhlásí Zvláštní cenu Rio Mare v hodnotě 5 000 Kč. 
Školy, ze kterých budou ocenění studenti, dostanou tuňákové výrobky Rio Mare ve stejných hodnotách. Kromě toho obdrží všichni finalisté včetně zástupců škol balíček Rio Mare. Navíc všem účastníkům finále pořadatel proplatí použité suroviny, které budou pro přípravu jídel potřebovat. 
Soutěž je tradičně dvoukolová. Do 11. listopadu musí účastnící celostátní soutěže zaslat popsaný a nafocený pokrm včetně správně vyplněného průvodního listu. Odborná porota posléze vybere 15 nejlepších, kteří postoupí do finálového kola. Živé finále se uskuteční 8. prosince v gastrostudiu Chefparade+ v pražských Holešovicích. 
Tip na svačinu od vítěze soutěže Svačina roku s Rio Mare 2015
Lukáš Jungmann (Střední hotelová škola Kladno) - Tuňák Rio Mare se sýrem Cottage a chia semínky
Suroviny (4 porce): 120 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji; 2 kelímky Cottage sýru; 80 g bezlepkového těsta; hrst rukoly; 4 ks cherry rajčat; ½ malé mrkve; 1 lžička šťávy ze sicilských citronů LiMMi. Postup: Cottage smícháme se lžící vody a semínky chia a necháme odpočívat. Z listového těsta vykrájíme kolečka, která potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci. Očištěnou mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme s tuňákem Rio Mare, ochutíme citronovou šťávou LiMMi. Směs smícháme s Cottage sýrem a semínky chia. Upečená kolečka z listového těsta rozkrojíme, naplníme rukolou, tuňákovou směs doplníme plátky rajčete a přiklopíme.
Poznámky pro editory:
Společnost BOLTON CZECHIA
Je dceřinou firmou skupiny Bolton Group, která je dynamicky rostoucí mezinárodní společností vyrábějící a uvádějící na trh širokou řadu vysoce kvalitních spotřebních výrobků, jež jsou přítomny ve více než 125 zemích světa. Klíčovou potravinářskou značkou Bolton Czechia je Rio Mare. Mezi další výrobky z portfolia Bolton Czechia pro Českou republiku patří zejména extra panenské olivové oleje Monini, krájená rajčata a pyré Valfrutta, prémiové italské těstoviny Rummo, italská pesta Arisi, šťáva ze sicilských citronů LiMMi, balsamikové octy Ponti a japonské sójové omáčky Kikkoman. Více na www.boltonczechia.cz
Rio Mare
Maso tuňáka Rio Mare vyniká svou jemností a kompaktností. Tuňákové steaky jsou připraveny zcela bez konzervačních látek či dochucovadel. Díky vaření v páře maso zůstává jemné a lahodné, přidáním olivového oleje se špetkou mořské soli si udržuje ty nejlepší možné chuťové vlastnosti. Maso tuňáka je bohaté na bílkoviny, jež jsou velice důležité pro stavbu svalové tkáně a představují nezbytnou složku kompletní, lehké a vyvážené stravy. Tuňákové maso obsahuje důležité vitamíny A, B2, B12, a v potravinách vzácný vitamin D a vitamin B3 (PP). Tuňák je zvláště vhodný pro malé děti a seniory. Více na www.riomare.cz.
Rio Mare Paté v tubě a konzervě
Rybí krémy v tubě jsou ideální surovinou pro rychlou a kreativní přípravu chutných a zdravých svačinek nejen pro děti. Praktické balení umožňuje rychlé a jednoduché použití kdykoliv a kdekoliv. Jeho výhodou je také dlouhá trvanlivost a bezpečný transport. Krémy Rio Mare Paté obsahují minimálně 44 % kvalitního rybího masa a jsou zcela bez konzervačních látek.  Nové masové a rybí paštiky v pěti chuťových variantách jsou určené pro celou rodinu. Vyznačují se kvalitním složením a použitím vytříbených surovin. Pochoutky jsou snadno roztíratelné, mají jemnou konzistenci a mají snadno otevíratelné balení. Více na www.riomare.cz.
Garant soutěže a předseda odborné poroty Vladimír Picka: Po vyučení v oboru kuchař a absolvování hotelové školy působil na mnoha odborných pracovištích a v odborném školství. V současné době se věnuje hlavně vzdělávací a konzultační činnosti v oblasti studené kuchyně, soutěžní a kreativní gastronomie. Snaží se pomáhat především při výchově mladé kuchařské generace. Některé dosažené úspěchy: Zlatá a stříbrná medaile Gastroprág; titul Mistr kuchař; bronzová medaile z Olympiády kuchařů v Berlíně; nositel zlaté medaile M. D. Retigové. Více na www.kucharskestudio.eu 
Člen odborné poroty Jiří Král: V roce 1996 získal titul Kuchař roku České republiky. V letech 1996 až 2008 byl členem a kapitánem národního týmu kuchařů AKC ČR. Za tu dobu získal mnoho medailí na mezinárodních gastronomických soutěžích. Vařil světovým businessmenům, prezidentům, králům a královnám. Od roku 2004 do roku 2010 působil jako šéfkuchař prezidenta a prezidentské kanceláře ČR. V současné době je členem předsednictva AKC ČR, členem gastronomické sekce AHR ČR, jako šéfkuchař otevřel a vede pražskou restauraci Aureole. Již počtvrté získal prestižní ocenění od průvodce Michelin „Bib Gourmand“. Aureole se stala velmi známou a oblíbenou restaurací díky stylu Fusion Cuisine. Více na www.aureole.cz

Další zprávy z kategorie "Společnost"

16.1.

Pardubické labutě čeká kroužkování

Od 23. do 27. ledna budou v Pardubicích a v Hradci Králové ptáky odchytávat, vážit, měřit a kroužkovat.

Společnost celý článek
25.1.

Stanovisko Magistrátu města Pardubice k reportáži TV Prima

Měl pokutovat dívku, jíž byl ukraden občanský průkaz.

Společnost celý článek
17.7.

Akce "MAKAK" pokračuje

Kriminalistům se pod tíhou předložených důkazů ke své distribuci pervitinu částečně doznal.

Společnost celý článek
1.6.

České Heřmanice jsou Vesnicí roku 2012 Pardubického kraje

Komise hodnotila například péči o veřejná prostranství, občanskou vybavenost, přírodní prvky a zeleň v obci.

Společnost celý článek
11.3.

Poslední silnice uzavřená Emmou je průjezdná

Poslední úsek silnice, který uzavřely následky vichřice Emma, byl v pondělí 10. března 2008 přibližně ve 14 hodin zprovozněn.

Společnost celý článek
18.7.

V Tiché Orlici už žijí pstruzi

Rybáři na této řece byli postiženi velkým úbytkem,za které mohla i "škodná" v podobě kormoránů a vydry říční.

Společnost celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting