Pekaři a cukráři zvou na ,,Dny chleba,,

4.6.

Pekaři a cukráři zvou  na ,,Dny chleba,,

Pekaři a cukráři zvou  na ,,Dny chleba,,

Pekaři a cukráři zvou  na ,,Dny chleba,,

Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v ČR si Vás dovoluje pozvat na tradiční akci své profesní organizace DNY CHLEBA 2012, která se koná dne 7. června 2012 v Pardubicích, výstaviště IDEON. Jedná se již o 18. ročník největší pekařské slavnosti v České republice, na níž se uskuteční svazová soutěž CHLÉB ROKU 2012. Zároveň se zde koná velká výstava dodavatelů pekařského oboru a odborný seminář zaměřený na moderní trendy výroby chleba v 21. století. Záštitu nad letošní akcí, na níž je očekávána reprezentativní účast okolo 350 pozvaných hostů a potravinářských odborníků, převzal ministr zemědělství ČR Petr Bendl. Velký zájem o tuto prestižní akci, která usiluje o udržení vysoké kvality chleba, je jak mezi pekařskými odborníky, tak mezi zástupci obchodních organizací. Kvalitní chléb se totiž stává v poslední době mezi spotřebiteli velmi vyhledávaným zbožím. Soutěž probíhá ve dvou kategoriích: „Konzumní chléb roku“, který se vyrábí na průmyslových linkách a „Řemeslný chléb roku“, kde při výrobě převažuje ruční podíl práce. Kvalitu chleba bude hodnotit 11 zkušených odborníků z pekařského oboru, kteří byli certifikováni nezávislou senzorickou laboratoří VŠCHT Praha. Jakost chleba se posuzuje podle propracovaného 100 bodového systému ukazatelů, kde se hodnotí: vzhled, tvar, objem, kůrka, barva, vůně, střídka a chuť chleba. Partnerem soutěže je Tesco Stores ČR a.s., v jehož prodejnách pak budou vítězné chleby nabízeny. V průběhu zahajovacího ceremoniálu (11:00 hod.) bude generální vikář Královéhradecké diecéze Mons. Socha celebrovat tradiční akt svěcení chleba. Odborný seminář (13:30 – 17:00 hod.) se bude věnovat tématům výroby dobrého chleba, vývojům spotřeby a poskytování informací o kvalitě chleba spotřebitelům. Slavnostní vyhlášení soutěže „CHLÉB ROKU 2012“ s předáním diplomů a cen pak proběhne na závěr dne (18:30 hod.) v pardubickém zámku. Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v České republice je významné potravinářské profesní sdružení, které hájí zájmy a podporuje činnost firem podnikajících v pekařském a cukrářském oboru. V současné době sdružuje 100 členů - pekáren a cukráren, dodavatelů strojního zařízení, surovin a služeb pro tyto obory a potravinářských škol. Více informací na www.svazpekaru.cz

Další zprávy z kategorie "Společnost"

9.5.

IKEA analyzuje možnosti investic ve východních Čechách

Za současných podmínek však projekt nelze realizovat.

Společnost celý článek
26.2.

O městských financích veřejně

Další veřejné diskuse budou věnovány otázkám bezpečnosti ve městě a problematice sociálních služeb a školství.

Společnost celý článek
29.12.

Lesy ČR letos zasadily 60 miliónů nových stromků

Ke zpracování vyvrácených a polámaných stromů po větrné kalamitě Ivan byl třeba čas až do letošního jara.

Společnost celý článek
30.1.

Pardubičtí šachisté měří síly s doetinchemskými

Další rozměr má od ledna spolupráce Pardubic a holandského města Doetinchem.

Společnost celý článek
13.2.

Nevypalujte meze

Jelikož se už velké mrazy nečekají, mohlo by leckoho napadnout, že by mohl začít s jarními pracemi

Společnost celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting