Pernštejn v Táboře skutečně zabodoval

14.2.

Pernštejn v Táboře skutečně zabodoval

Pernštejn v Táboře skutečně zabodoval

Obrovský úspěch zaznamenal Pardubický pivovar na letošním 21. ročníku Slavností piva v Táboře, který se zde konal ve dnech 1. až 4. února. Na stupně vítězů vystoupili pardubičtí pivovarníci hned dvakrát, z toho jedenkrát získali cenu nejvyšší. Zlatou pivní pečeť si odneslo 12stupňové pivo Kvasňák v kategorii kvasnicových a nefiltrovaných piv. Kvasňák je na trhu teprve necelý rok a jeho obliba mezi konzumenty neustále stoupá. Jedná se o pivo, kdy se při výrobě vynechá proces filtrace tak, jak to bylo za starých časů běžné. V nápoji tak zůstávají rozptýlené pivovarské kvasinky, které pivu dodávají plnější a výraznější chuť a způsobují zakalení nápoje, což je typické pro tento druh piva. Zlatá pivní pečeť je pro Pardubický Kvasňák prvním oceněním od odborné poroty a potvrzuje tak kvalitu a jedinečnost jeho chuti. V táborském pivním klání se prosadilo i další pivo značky Pernštejn. Stříbrnou pivní pečeť si odnesla také Pardubická jedenáctka, v minulosti známá pod názvem Vilém. Těsně pod stupni vítězů pak skončilo pivo Polotmavé výčepní a čtvrté místo získala také novinka v sortimentu pivovaru - 14stupňové pivo Pardubický TAXIS. Letošního 21. Ročníku Slavností piva v Táboře se zúčastnil rekordní počet pivovarů, přihlášeno jich bylo více než 100 z České republiky i zahraničí. Odborníci během tří dnů ohodnotili více než 460 vzorků ve 20 kategoriích. Množství zúčastněných pivovarů i počet vzorků je důkazem prestiže soutěže a vítězství je tedy o to cennější.    Kořeny pivovarnictví v Pardubicích sahají do počátku 14. Století. O jeho významný rozvoj v renesanci se postaral Vilém z Pernštejna. Převratné změny v obchodu a průmyslu 19. století si vyžádaly i v tomto oboru zcela nový přístupu, a proto tradici městského pivovaru převzal v roce 1871 akciový pivovar Pardubice. V současné době nabízí Pardubický pivovar devět druhů piv pod značkou Pernštejn, speciální 19° pivo Porter, 14° pivo Taxis a Ozzákovo pivo Ozzobír.

Další zprávy z kategorie "Společnost"

22.9.

Vysoké Mýto už vyrábí i bioplyn

Základním cílem projektu je vytvořit ucelený systém nakládání s biologicky rozložitelnými odpady v regionu.

Společnost celý článek
29.1.

Kraj hodlá převzít některé kulturní instituce

Záměr převzít od státu Soubor lidových staveb Vysočina a Muzeum loutkářských kultur schválila Rada Pardubického kraje již loni.

Společnost celý článek
23.8.

Václav Moravec vyměnil studio za farní zahradu

Nejvíce mu dali zabrat ti, co podle svých slov „bruslí u levého mantinelu.“

Společnost celý článek
11.12.

Spalovna „vytáhla“ lidi z tepla svých domovů

Petici proti spalovně podepsalo více než 47 tisíc lidí.

Společnost celý článek
10.1.

Městské lesy se rozrostly o téměř 38 tisíc mladých stromů

„Těžba dřeva byla v loňském roce prováděna v přestárlých porostech u Staročernska a Černé za Bory. Jinak byla ale zaměřena na tzv. nahodilou těžbu, tedy zdravotní výběr, v jehož rámci byly odstraňovány zejména borovice uschlé vlivem velkého sucha v minulých letech a, převážně v Nemošickém lese, smrky napadené lýkožroutem,“ řekl Jiří Rozinek, náměstek primátora zodpovědný za životní prostřední. „Celkem bylo z městských lesů loni vytěženo více než 2000 kubíků dřeva, jehož prodej vynesl téměř tři miliony korun,“ dodal náměstek.

Společnost celý článek
21.10.

Nejlepší dopraváci v republice slouží v Pardubicích

Všem patří velká gratulace a nebudeme skrývat, že vítězství našich dopravních policistů nás těší o to více.

Společnost celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting