Pohlreich se těší na mořské ježky a Hejlík na nadívaná holoubátka.BEKO FRESH festival bude nabitý zážitky

5.6.

Pohlreich se těší na mořské ježky a Hejlík na nadívaná holoubátka.BEKO FRESH festival bude nabitý zážitky

Pardubice, 5. června - BEKO FRESH festival, který se chystá na dostihové závodiště o víkendu 15. – 16. června, by se letos dal nazvat festivalem zážitkovým. Nejen, že se budou prezentovat ty nejlepší restaurace z celé České republiky svými vybranými pochoutkami, ale ochutnat bude možné i opravdu extrémní jídla – mořské ježky, šneky po toskánsku, bizoní burger nebo nadívaná holoubata. Stálicí festivalu zůstává Zdeněk Pohlreich, návštěvníci se mohou těšit i na Romana Vaňka, Radka Davida, Ivana Vodochodského a také autora Gastromapy Lukáše Hejlíka.

„Trendem doby jsou zážitky a gastronomie v tomto ohledu nezůstává pozadu. Festival jsme proto letos pojali zcela jinak a chceme, aby lidé ochutnali nejen extrémní jídla, ale zažili také jejich netradiční přípravu například na uhlících, ohni nebo ve food trucku,“ vysvětluje pořadatel festivalu Petr Jirásek. „Oslovili jsme proto nejen nejlepší restaurace z Pardubic a okolí, ale vybrali jsme ty nejlepší podniky z celé republiky,“ dodává.

Jak si vybrat, co ochutnat?

Z pestré nabídky si nebude lehké vybrat. Jak na to jde na food festivalech herec, autor populární Gastromapy Lukáš Hejlík? „Musí se mi líbit nabídka, styl, koncept nebo přístup provozovatele. Já třeba úplně nejdu po nějaké exotice, snažím se jíst především rozmanitě. Jakmile mě něco osloví, tak jdu a ochutnám. Ptám se, snažím se s těmi lidmi bavit, kde působí běžně, a pak je regulérně navštívit v jejich provozu. To je podle mě jedna z výhod food festivalu, že člověk objeví třeba svojí budoucí oblíbenou restauraci.“ Dodává, že už vyzkoušel spoustu extrémních jídel, ale na Beko Fresh festivalu si nenechá ujít nadívaného holuba.

Zdeněk Pohlreich vybírá na festivalech většinou „po čuchu“, ale extrémní jídla nevyhledává. „Já miluju mořské ježky, samozřejmě za předpokladu že jsou zcela čerství. Jinak extrémní věci mě moc nelákají,“ říká. Za to si rád pochutná na dobrém víně: „Kvalitní víno je pro mě životní potřeba, mám rád ten čas, kdy je ve sklence něco dobrého a okolo dobrá společnost.“

Jako v moravském sklípku

I na milovníky vína je festival letos perfektně připraven, bude zde totiž připravena zcela nová vinařská zóna, která má navodit dojem moravského vinného sklípku. Úplnou novinkou jsou pak řízené degustace vína pro 16členné skupiny osob. Pozor, tady je nutné si místo a vstupenku rezervovat přes webové stránky nebo přímo na místě.


Na opékání buřtů zapomeňte

Že vaření venku na ohni není jen opékání buřtů, to bude chtít návštěvníkům dokázat kočovná škola vaření Fuego, ale také pojízdné „restaurace“ – food trucky nebo street bistra.„Food trucky, to je věc, která u nás měla už dvě vlny, teď nastupuje vlna třetí a myslím, že už konečně na to nastala doba. Spousta restaurací už si k provozu otevírá také food truck. Je to úplně přirozená záležitost, vy samozřejmě dostáváte jídlo, které je k tomu uzpůsobené,“ říká Lukáš Hejlík.

…což takhle dát si tarantuli?

Hmyz na talíři je zážitkem, který na Beko Fresh festival chodí ochutnávat někteří návštěvníci tradičně už několik let. Letos si ovšem přijdou opravdu na své, šéfkuchař Petr Ocknecht bude připravovat smaženou tarantuli se solí, tequilou a agáve sirupem nebo saranče s vegetariánským chilli con carne. Z jižních Čech pak přiveze svoje speciality Fine Food Academy, která bude nabízet například open burger s mečounem nebo softshell krab burger v sépiové housce či burgery s hovězím plemene wagyu.

Příbor a sklenici s sebou

V souladu s ekologickými trendy se i pořadatelé festivalu letos soustředí na maximální omezení používání plastu. Kromě ekologického nádobí budou mít návštěvníci možnost donést si vlastní příbor nebo sklenici. „Nemusíte se bát, že nebudete mít sklenici kde umýt, v areálu bude dostatek oplachovačů sklenic, stejně tak bude zajištěn oplach sklenic v pivním stanu, abyste si mohli svoje pivo správně vychutnat,“ říká pořadatel Petr Jirásek.

Beko Fresh Festival 2019:

Pardubice, dostihové závodiště

15. -16. 6. 2019, sobota od 10 hod. do 20hod., neděle od 10 hod. do 17 hod.

Vstupenky na www.goout.cz

vstupné v předprodeji 100 Kč

cena jednorázového vstupného na místě 150 Kč

ZTP a děti do 140 cm vstup zdarma

Další zprávy z kategorie "Společnost"

6.2.

Zlínský kraj se v pátek rozloučil s olympiádou

Pardubický kraj na hrách získal deset medailí a v celkovém hodnocení krajů obsadil šesté místo.

Společnost celý článek
17.1.

Výročí vzniku republiky si připomínají i krajané za oceánem. V rámci oslav vystoupí pardubičtí konzervatoristé

Pardubický kraj podpoří účast studentů v rámci dotačního titulu, který slouží pro mezinárodní spolupráci škol a školských zařízení

Společnost celý článek
14.3.

Gotické opevnění Poličky je opět otevřeno veřejnosti

Jako mávnutím kouzelného proutku se tak během okamžiku návštěvník vrátí do dob králů, královen a udatných rytířů, kteří chránili svá obydlí před nepřáteli. Zblízka uvidí, jaké nepohodlí jim ochrana města přinášela, nebo jaké zbraně používali.

Společnost celý článek
12.10.

Prohlášení Rady Pardubického kraje

Ministerstvo zemědělství ČR nebylo schopno změnit organizační formu hřebčína tak, aby byl schopen přijmout evropské prostředky.

Společnost celý článek
29.6.

Přes 20 dárců si převzalo Zlaté kříže II. stupně za 120 odběrů krve Předávání ocenění dobrovolným dárcům krve

Dárci krve převzali ocenění 1. náměstka hejtmana Romana Línka, předsedkyně Oblastní výkonné rady ČČK Pardubice Vladimíry Hanákové a několikanásobného mistra světa v hasičských soutěžích TFA Lukáše Nováka. Slavnostní předávání doprovodila Žesťová harmonie ZUŠ Havlíčkova Pardubice pod uměleckým vedením Romana Faltyse.

Společnost celý článek
23.6.

Služby města Pardubic vytvoří “dceřinku“

Služby města Pardubic (SmP) má souhlas zastupitelstva k založení dceřiné společnosti, specializované na nakládání s odpady.

Společnost celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting