Skvělé jídlo v rámci Grand Restaurant Festivalu 2013 vyzkoušel i hejtman

24.1.

Skvělé jídlo v rámci Grand Restaurant Festivalu 2013 vyzkoušel i hejtman


Již jen měsíc mají občané Pardubického kraje na to, aby v rámci Grand Restaurant Festivalu ochutnali tříchodové menu za senzační ceny. Tuto příležitost si v pardubické restauraci Bonté nenechali ujít ani otec festivalu a jeden z největších odborníků na gastronomii Pavel Maurer s hejtmanem Pardubického kraje Martinem Netolickým, který převzal nad akcí v regionu záštitu. Čtvrtý ročník festivalu není ani ve své polovině a už se jej po celé republice zúčastnilo 19 tisíc lidí.


     „Jsem velmi rád, že se na festivalový seznam dostaly také dvě špičkové restaurace z Pardubického kraje. V příštím roce se jich snad podaří zapojit více. Setkání s panem Maurerem bylo velmi příjemné. Je sympatické, že se snaží lidem nabídnout opravdové gastronomické zážitky, které by si za jiných okolností nemohli například z finančních důvodů dovolit,“ uvedl hejtman Martin Netolický. Podle Pavla Mauera je hlavním cílem festivalu seznámit lidi s kvalitním jídlem, o čemž svědčí i hlavní motto této dvouměsíční akce „Nejezte blbě“.


     Hejtman ocenil i skutečnost, že tato unikátní kulinářská událost propaguje lokální suroviny a biopotraviny z ekologických farem. „Každá restaurace musí v rámci této akci nabídnout jedno jídlo, které je tradiční specialitou. Lidé navíc mohou restaurace po registraci známkovat jako ve škole. Tento festival určitě podpořím i v dalších letech,“ řekl Martin Netolický, který v pardubické restauraci Bonté ochutnal mimo jiné váleček srnčího hřbetu s kroketou, která nemohla být z ničeho jiného než z perníku.


Festival v Pardubickém kraji:


Restaurace Bonté Pardubice


Festivalová nabídka jídel:
Mistrovský kousek šéfkuchaře
Pečený filet candáta s dýňovým pyré, pečenou červenou řepou a domácí hříbkovou raviolou
Nejlepší jídlo od maminky
Roládka z perličky plněná tučnými husími játry s kaštanovým pyré, glazírovanou karotkou a tymiánovou omáčkou
Farmář & tradice / Tradiční specialita
Váleček srnčího hřbetu pečený v jihotyrolském špeku, omáčka z pečených švestek a portského vína, konfitované hrušky a perníková kroketa


Litomyšl, Aplaus hotel


Festivalová nabídka jídel:
Mistrovský kousek šéfkuchaře
Hovězí líčka na víně
Nejlepší jídlo od maminky
Pečené kotlety z mléčného selete
Farmář & tradice / Tradiční specialita
Grilované filety z litomyšlského pstruha

Další zprávy z kategorie "Společnost"

5.8.

Blíží se otevření Centra sociálních služeb ve Vysokém Mýtě

Město Vysoké Mýto zve zájemce 27. srpna na Den otevřených dveří.

Společnost celý článek
22.2.

Projekt Sbírej-toner.cz a jeho organizátoři oceněni!

Chcete i Vy pomoci rozvoji projektu? Jste celebrita, firma, spotřebitel tiskových kazet či osoba ochotná pomoci?

Společnost celý článek
3.12.

S elektroodpadem v kraji nejlépe točí ve Skutči

Osvětová kampaň Zatočte s elektroodpadem zahrnovala komunikaci se školami i širokou veřejností.

Společnost celý článek
2.11.

Výzva radního Šilara k poslancům a senátorům

Protest má znovu upozornit na nízké výkupní ceny mléka, které jsou 2 až 2,50 koruny pod výrobními náklady.

Společnost celý článek
10.8.

Zelení: zprovoznění spalovny je krok zpět

Krátce po koupi spalovny se Rakušané nechali slyšet, že nový provoz plánují rozjet až v roce 2010.

Společnost celý článek
11.4.

Rada kraje tlačí na vyrovnanější hospodaření nemocnic

V nově předloženém, aktualizovaném finančním plánu Nemocnice Pardubického kraje je na rok 2018 předpokládána ztráta ve výši necelých pěti milionů korun, tedy o 10,7 milionu korun nižší, než byla původní projektovaná ztráta.

Společnost celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting