Smrtící okurky bylo možné koupit i v našem regionu

31.5.

Smrtící okurky bylo možné koupit i v našem regionu

Smrtící okurky bylo možné koupit i v našem regionu

Potravinářská inspekce rozšiřuje mimořádnou kontrolu čerstvé zeleniny. Výsledkem kontrol bude přehled o stavu kontaminace Escherichia coli O104 na potravinovém trhu České republiky. Uvedla to Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI), na svém webu zveřejnila prodejny, kde bylo možné kontaminované okurky koupit. Odebírány budou i vzorky zeleniny, která pochází z jiných než rizikových států jako je Španělsko, Německo, Nizozemí, Dánsko - tedy například z Rumunska, Bulharska, ale i z České republiky. SZPI obdržela zprávu o nebezpečných okurkách v sobotu po 21. hodině od německé strany prostřednictvím systému rychlého varování. Podle upozornění byly okurky ze Španělska, podezřelé z kontaminace bakteriemi, v minulých dnech dodány německým dodavatelem i do České republiky, a to do společnosti Country Life v Nenačovicích u Berouna. Jedná se přitom o salátové bio-okurky. Ústřední inspektorát vydal již v noci ze soboty na neděli pokyn, aby byl pro tuto šarži okurek uložen zákaz uvádění do oběhu a okamžité stažení, pokud by ještě byly v obchodní síti. SZPI dohledala prodejny, do nichž byly rizikové bio-okurky dodány. Vždy šlo jen o několik jednotlivých kusů. Kromě firemních prodejen společnosti Country Life šlo o tyto obchody: ANTLOVÁ Kateřina, Břeclav KOPECKÁ Monika, Řevnice LUMO natur s.r.o., Praha 4 BAZALKA s.r.o., Hradec Králové PLHOŇOVÁ Eva, Praha 4 KOSINOVÁ Miroslava, Praha 4 NOVÁKOVÁ Jana, Vysoké Mýto SVOBODOVÁ Eliška, Kamenný Přívoz KOŠTIALOVÁ Hana, Praha 9 DRECHSLER Jiří, Přelouč VOZEMBOUCH s.r.o., Mníšek pod Brdy ROZMARÝNA CZ s.r.o., Praha 5 SZPI doporučuje spotřebitelům, kteří uvedené bio-okurky v těchto prodejnách v minulých dnech nakoupili, aby nakoupené zboží nekonzumovali a buď je zlikvidovali, nebo se pokusili je vrátit. Pokud mají obavy o zdraví, nechť se obrátí na svého lékaře. SZPI doporučuje spotřebitelům dodržovat obvyklé hygienické zásady při jakémkoliv nakládání s čerstvou zeleninou. Před konzumací je zeleninu nutné důkladně omýt teplou vodou, a pokud je to možné, vždy okrájet. Inspekce doporučuje případně zeleninu tepelně upravit, protože bakterie jsou zničeny, pokud teplota přesáhne po dobu minimálně 2 minut 70 stupňů Celsia. Důležité je také dbát na čistotu rukou a používaného kuchyňského náčiní. Zdroj: Orlický.net

Další zprávy z kategorie "Společnost"

18.7.

„Přechodné zaměstnání“ se bude stěhovat

Minulý měsíc bylo oznámeno, že areál bývalých kasáren Hůrka, kde již tři roky sídlí naše zařízení, se připravuje k likvidaci.

Společnost celý článek
12.3.

Startuje pilotní projekt sběru rostlinných olejů

Do oranžových popelnic mohou obyvatelé použité oleje a tuky z domácnosti odkládat v uzavřených nádobách, ideálně PET lahvích.

Společnost celý článek
10.2.

Na Dukle tekla krev

Odjíždějící policisté zahlédli tři mladíky, z nichž zrovna jeden uhodil druhého do tváře lahví od vodky,

Společnost celý článek
12.3.

Zástupci kraje, města i nemocnice diskutovali s občany o orlickoústeckém urgentním příjmu

Již koncem letošního roku by v Orlickoústecké nemocnici měla být zahájena stavba centrálního urgentního příjmu. Zástupci Pardubického kraje, města, nemocnice a projekční kanceláře, která zpracovala projektovou dokumentaci, se proto sešli s více než čtyřmi desítkami občanů, kteří žijí v okolí nemocnice.

Společnost celý článek
8.3.

Leoš Mareš již v sobotu v OC Futurum předá výherci nablýskaný vůz Mercedes-Benz

Jedenáct tisíc zapojených soutěžících, tisíce vydaných výher, sedmnáct rozdaných letecký zájezdů, patnáct LED televizí…

Společnost celý článek
27.3.

Povolit stavbu radaru u nás? Proč ne

Měl by v České republice stát obranný radar armády USA?

Společnost celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting