Studenti z Pardubic připravují recepty do soutěže Svačina roku Rio Mare

24.10.

Studenti z Pardubic připravují recepty do soutěže Svačina roku Rio Mare

Pardubice, 21. října 2019 – Labská hotelová střední škola a SOU Pardubice se účastní 7. ročníku kulinářské soutěže Svačina roku Rio Mare. Letos o postup do finále bojuje rekordní 47 škol z celé České republiky. Celkem se soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Do odborné poroty usednou Mistr kuchař Vladimír Picka, šéfkuchař Jiří Král a Vladislav Stuparič. Finále soutěže proběhne v Praze, moderovat ho bude opět Markéta Hrubešová.

Do letošního ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku Rio Mare se přihlásilo rekordních 160 studentů z celkem 47 středních odborných škol se zaměřením na gastronomii. Úkolem soutěžících je navrhnout a připravit originální, rychlou a chutnou svačinu pro děti, žáky nebo studenty za použití rybích výrobků Rio Mare. Všichni účastnící dostávají rybí výrobky pro přípravu pokrmů zdarma.

Jednou z letošních novinek je rozšíření hlavních surovin také o Rio Mare Grilované filety makrely v extra panenském olivovém oleji a Rio Mare Filety sardinek v olivovém oleji. Věříme, že díky novým surovinám dáváme studentům větší možnosti pro přípravu jedinečných a hlavně kreativních receptů,“ říká Jan Jedlička, marketingový manažer Bolton Czechia.

Dlouholetým odborným garantem a předsedou odborné poroty je Mistr kuchař Vladimír Picka. Dalšími členy odborné poroty jsou Jiří Král, šéfkuchař restaurace Aureole a Vladimír Stuparič, šéfkuchař a majitel kuchařského studia Atelier Culinary. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele soutěže, kterou doplní Eva Ehrenbergerová, autorka oblíbeného food blogu Moje barevná kuchyně. Moderátorkou soutěže bude už tradičně známá herečka a kuchařka Markéta Hrubešová.

Budoucí kuchaři a kuchařky soutěží o dárkové poukazy v hodnotě 20 000 Kč. Kuchař nejlepší Svačiny získá poukaz v hodnotě 7 000 Kč, autor druhé a třetí nejlepší Svačiny vyhrávají poukazy v hodnotě 5 000 Kč a 3 000 Kč. Porota pořadatele udělí „Zvláštní cenu Rio Mare“ s dárkovým poukazem za 5 000 Kč. Svým hlasováním na FB Rio Mare udělí široká veřejnost poslední ocenění „Cenu veřejnosti“. Navíc všechny školy, ze kterých budou ocenění studenti, dostanou rybí produkty Rio Mare ve stejných hodnotách.

Soutěž je rozdělena do dvou kol. V prvním korespondenčním kole musejí soutěžící poslat fotografie a popis receptu do 8. listopadu. Ze všech došlých receptů odborná porota vybere 15 finalistů, kteří připraví své rybí svačinky živě před porotou. Letošní finále se koná 4. prosince v pražských Holešovicích v gastronomickém studiu Chefparade+. Pořadatelem soutěže je společnost Bolton Czechia, která je výhradním českým distributorem rybích výrobků Rio Mare.

Společnost BOLTON CZECHIA

Je dceřinou firmou skupiny Bolton Group, která je dynamicky rostoucí mezinárodní společností vyrábějící a uvádějící na trh širokou řadu vysoce kvalitních spotřebních výrobků, jež jsou přítomny ve více než 125 zemích světa. Klíčovou potravinářskou značkou Bolton Czechia je Rio Mare. Mezi další výrobky z portfolia Bolton Czechia pro Českou republiku patří zejména extra panenské olivové oleje Monini, krájená rajčata a pyré Mutti, prémiové italské těstoviny Rummo, italská pesta Arisi, šťáva ze sicilských citronů LiMMi, balsamikové octy Ponti a japonské sójové omáčky Kikkoman. Více na www.boltonczechia.cz

Garant soutěže a předseda odborné poroty Vladimír Picka:

Po vyučení v oboru kuchař a absolvování hotelové školy působil na mnoha odborných pracovištích a v odborném školství. V současné době se věnuje hlavně vzdělávací a konzultační činnosti v oblasti studené kuchyně, soutěžní a kreativní gastronomie. Snaží se pomáhat především při výchově mladé kuchařské generace. Některé dosažené úspěchy: Zlatá a stříbrná medaile Gastroprág; titul Mistr kuchař; bronzová medaile z Olympiády kuchařů v Berlíně; nositel zlaté medaile M. D. Retigové. Více na www.kucharskestudio.eu

Člen odborné poroty Jiří Král:

V roce 1996 získal titul Kuchař roku České republiky. V letech 1996 až 2008 byl členem a kapitánem národního týmu kuchařů AKC ČR. Za tu dobu získal mnoho medailí na mezinárodních gastronomických soutěžích. Vařil světovým businessmenům, prezidentům, králům a královnám. Od roku 2004 do roku 2010 působil jako šéfkuchař prezidenta a prezidentské kanceláře ČR. V současné době je Viceprezidentem gastronomie AHR ČR, jako šéfkuchař otevřel a vede pražskou restauraci Aureole. Již po páté získal prestižní ocenění od průvodce Michelin „Bib Gourmand“. A pro rok 2016 získal titul „Restauratér roku“. Aureole se stala velmi známou a oblíbenou restaurací díky gastronomii stylu Fusion Cuisine. Více na www.aureole.cz

Člen odborné poroty Vladislav Stuparič:

Šéfkuchař a majitel kuchařského studia Atelier Culinary, které otevřel v Praze v roce 2008.  Byl kapitánem národního a juniorského národního týmu kuchařů a cukrářů ČR. Získal bronzovou a stříbrnou medaili z kuchařské olympiády v Berlíně. Je akreditovaným komisařem pro mezinárodní soutěže pořádané Světovou asociací kuchařských svazů. Již 10 let se věnuje foodstylingu.

Další zprávy z kategorie "Společnost"

21.10.

Jarmila Janurová:

Od konkurence se lišíme nejen vlastní technologií výroby jedinečného těsta, ale i zcela originálními perníkovými dezerty.

Společnost celý článek
31.3.

Pomozte, prosíme, nalézt 46letou ženu

Žena by se mohla pohybovat na červeném dámském jízdním kole staršího data výroby, neznámé výrobní značky.

Společnost celý článek
28.8.

Úroveň školního stravování je stále na dobré pozici

Mrkvová polévka s kapkami rukolového oleje a smaženými krutonky, jako hlavní chod kuřecí roláda plněná krůtí fáší s červenou čočkou a špenátem, bramborové pyré s květákem a teplá zelenina a moučník v podobě tvarohových mufinek s hruškovým ragú a rakytníkem.

Společnost celý článek
2.6.

Blériot s hvězdným pilotem

Dan to zvládl jako opravdový profesionál a těší se na vystoupení v programu. Předpověď počasí zatím nepředpokládá na dobu konání Aviatické pouti nějaký silnější vítr, tak se mohou diváci těšit na předvedení Blériotu, které je vrátí více jak sto let zpátky, do dob prvních pardubických vzletů Ing. Jana Kašpara,“ seznamuje se zajímavou novinkou Jan Rudzinskyj z organizačního štábu Aviatické pouti.

Společnost celý článek
29.4.

Rosické Museum zahajuje již devátou sezónu

V pátek 1. května pojede okružní vlak z Pardubic do Rosic přes Moravany, Chrudim, Heřmanův Městec a Přelouč.

Společnost celý článek
8.6.

Pochodeň dnes přinese do Pardubic Radovan Somík

Hořící pochodeň donese do cíle etapy Radovan Somík, jehož střela do vítkovické branky.

Společnost celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting