Už jste někdy ochutnali medvěda? Na BEKO FRESH FESTIVALU 2018 to nebude problém!

7.6.

Už jste někdy ochutnali medvěda? Na BEKO FRESH FESTIVALU 2018 to nebude problém!

Letošní ročník gurmánského Beko Fresh festivalu se ponese v duchu prezentace nejvyšší domácí i zahraniční gastronomie. S podtitulem „MILUJEME DOBRÉ JÍDLO!“ zamíří do čtyř měst - Plzně, Českých Budějovic, Liberce a Pardubic. Nabídne nejen bohatý program založený na gurmánských zážitcích a velkolepé show s vystoupením známých kuchařských es, ale také představí zajímavé kulinářské směry. Jedním z nich je extrémní catering. 

Extrémní catering na Beko Fresh festivalu

Pokud jste se s podobným výrazem ještě nesetkali, vězte, že se pod tímto názvem skrývá opravdu nevšední zážitek pro vaše chuťové pohárky.

Tento styl zážitkové gastronomie pracuje s exotickými, ne příliš dostupnými typy mas a ingrediencemi, které si v klasické restauraci běžně neobjednáte. V minulých letech se návštěvníci Fresh festivalu mohli setkat s úpravou žáby, barakudy nebo velblouda, a i letos se mohou těšit na podobně rozmanité menu.

Světem extrémního cateringu provede všechny nadšené experimentátory majitel firmy Husí játra Filip Töpfer. Filip je úspěšný podnikatel a přední odborník v oblasti obchodu s prémiovým masem a luxusními potravinami. Ve stánku Extrémní catering se společně s celou řadou mladých ambiciózních kuchařů, včetně šéfkuchaře Tomáše Drastíka, nebojí používat jak moderní metody, tak extrémní suroviny. Ve své práci kombinuje exotická masa, ale i byliny a koření, které jsou pro dané recepty typické.

KDE SE EXOTI BEROU?

Filipa Töpfera jsme se zeptali, co si pro nás tentokrát v extrémním cateringu přichystali a odkud zkrátka takový sortiment pochází? „Na festivalovém menu se tentokrát objeví medvěd, který je ze Slovinska, buvol z východomaďarské puszty, vietnamskou krajtu a krokodýla ze Zimbabwe,“ uvedl Töpfer.

EXTRÉMNÍ MENU

ze stánku Extrémního cateringu

Medvědí boršč se zakysanou smetanou

Buvolí burger se zauzenou lanýžovou majonézou

Krajta s thajským curry a kokosovým mlékem

Krokodýlí popcorn s kukuřičnou chipotle salsou

Další zprávy z kategorie "Společnost"

5.2.

Šest osobností obdrží ocenění města Pardubic

Prof. MUDr. Arnošt Pellant, DrSc. stál u zrodu vysokoškolského Ústavu zdravotnických studií a následně Fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice.

Společnost celý článek
21.3.

Pardubice rozšíří kapacity svých školek

Podle předběžných odhadů se bude letos do školek (MŠ) hlásit přes tisíc dětí, tedy stejně jako v loňském roce.

Společnost celý článek
18.9.

Vandrování ve 21. století

S naším vstupem do Evropské unie se také znovu otevřely možnosti pro práci v zahraničí a mnoho mladých lidí je využívá.

Společnost celý článek
4.9.

Zářijové Listování ve znamení legendárního cestopisu

LiStOVáNí je divadelní představení s knihou v ruce, zvláštní druh scénického čtení, který poutavou formou předkládá divákům zcela nový zážitek z četby. Svým pojetím si klade za cíl posluchače knihou oslovit a probudit zájem o čtení. Za mimořádný přínos v oblasti propagace čtenářství získalo LiStOVáNí cenu Nadace Český literární fond.

Společnost celý článek
2.5.

Velký požár na Chrudimsku

K jednomu z největších požárů v letošním roce vyjížděli hasiči 30. dubna 2007 třiadvacet minut po poledni.

Společnost celý článek
11.5.

Budova bývalého okresu patří nyní kraji

Přepokládáme, že do jednoho místa soustředíme krajské organizace, abychom ušetřili peníze za pronájmy.

Společnost celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting