Už jste někdy ochutnali medvěda? Na BEKO FRESH FESTIVALU 2018 to nebude problém!

7.6.

Už jste někdy ochutnali medvěda? Na BEKO FRESH FESTIVALU 2018 to nebude problém!

Letošní ročník gurmánského Beko Fresh festivalu se ponese v duchu prezentace nejvyšší domácí i zahraniční gastronomie. S podtitulem „MILUJEME DOBRÉ JÍDLO!“ zamíří do čtyř měst - Plzně, Českých Budějovic, Liberce a Pardubic. Nabídne nejen bohatý program založený na gurmánských zážitcích a velkolepé show s vystoupením známých kuchařských es, ale také představí zajímavé kulinářské směry. Jedním z nich je extrémní catering. 

Extrémní catering na Beko Fresh festivalu

Pokud jste se s podobným výrazem ještě nesetkali, vězte, že se pod tímto názvem skrývá opravdu nevšední zážitek pro vaše chuťové pohárky.

Tento styl zážitkové gastronomie pracuje s exotickými, ne příliš dostupnými typy mas a ingrediencemi, které si v klasické restauraci běžně neobjednáte. V minulých letech se návštěvníci Fresh festivalu mohli setkat s úpravou žáby, barakudy nebo velblouda, a i letos se mohou těšit na podobně rozmanité menu.

Světem extrémního cateringu provede všechny nadšené experimentátory majitel firmy Husí játra Filip Töpfer. Filip je úspěšný podnikatel a přední odborník v oblasti obchodu s prémiovým masem a luxusními potravinami. Ve stánku Extrémní catering se společně s celou řadou mladých ambiciózních kuchařů, včetně šéfkuchaře Tomáše Drastíka, nebojí používat jak moderní metody, tak extrémní suroviny. Ve své práci kombinuje exotická masa, ale i byliny a koření, které jsou pro dané recepty typické.

KDE SE EXOTI BEROU?

Filipa Töpfera jsme se zeptali, co si pro nás tentokrát v extrémním cateringu přichystali a odkud zkrátka takový sortiment pochází? „Na festivalovém menu se tentokrát objeví medvěd, který je ze Slovinska, buvol z východomaďarské puszty, vietnamskou krajtu a krokodýla ze Zimbabwe,“ uvedl Töpfer.

EXTRÉMNÍ MENU

ze stánku Extrémního cateringu

Medvědí boršč se zakysanou smetanou

Buvolí burger se zauzenou lanýžovou majonézou

Krajta s thajským curry a kokosovým mlékem

Krokodýlí popcorn s kukuřičnou chipotle salsou

Další zprávy z kategorie "Společnost"

19.4.

Radnice bude bez proudu

Klienti nepochodí ani v podatelně, její služby ale převezme podatelna na radnici na Pernštýnském náměstí. Uzavřena bude také pokladna, takže ten, kdo chce zaplatit poplatek za likvidaci komunálního odpadu přímo na pokladně magistrátu má poslední možnost 28. dubna. V dalších dnech již bude muset na svůj městský obvod.

Společnost celý článek
5.4.

Sanace zřícených hradeb odstartuje tento týden

Na návrh statika budou tento týden strženy uvolněné části zdi kolem otvoru, jež vznikl sesuvem hradeb.

Společnost celý článek
25.1.

Kraj bude pojistkou proti plýtvání veřejnými prostředky

Kromě zvolených zástupců kraje a města budou jednání přítomni také projektanti a členové představenstva a dozorčí rady společnosti EBA, která civilní část pardubického letiště provozuje.

Společnost celý článek
12.1.

V textovkách vyhrožoval sebevraždou

Jeden z kamarádů textové zprávy nebral na lehkou váhu a ihned tuto skutečnost oznámil policistům.

Společnost celý článek
18.2.

V centru Pardubice byla slavnostně otevřena nová prodejna reginálních potravin

Na rozdíl od e-shopu si mohou zákazníci potraviny prohlédnout, zjistit, jak voní nebo je i ochutnat.

Společnost celý článek
31.5.

Turistické noviny putují i do sousedních krajů

Turistické noviny, které obsahově pokrývají Královéhradecký a Pardubický kraj, se těší stále větší oblibě ze strany čtenářů. Oproti minulému roku jejich distribuce narostla o 25 %. Navíc se v rámci vkladů do MF Dnes tiskovina rozšířila i do dalších šesti krajů (Středočeský, Moravskoslezský, Jihomoravský, Olomoucký, Liberecký a Vysočina).

Společnost celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting