Už jste někdy ochutnali medvěda? Na BEKO FRESH FESTIVALU 2018 to nebude problém!

7.6.

Už jste někdy ochutnali medvěda? Na BEKO FRESH FESTIVALU 2018 to nebude problém!

Letošní ročník gurmánského Beko Fresh festivalu se ponese v duchu prezentace nejvyšší domácí i zahraniční gastronomie. S podtitulem „MILUJEME DOBRÉ JÍDLO!“ zamíří do čtyř měst - Plzně, Českých Budějovic, Liberce a Pardubic. Nabídne nejen bohatý program založený na gurmánských zážitcích a velkolepé show s vystoupením známých kuchařských es, ale také představí zajímavé kulinářské směry. Jedním z nich je extrémní catering. 

Extrémní catering na Beko Fresh festivalu

Pokud jste se s podobným výrazem ještě nesetkali, vězte, že se pod tímto názvem skrývá opravdu nevšední zážitek pro vaše chuťové pohárky.

Tento styl zážitkové gastronomie pracuje s exotickými, ne příliš dostupnými typy mas a ingrediencemi, které si v klasické restauraci běžně neobjednáte. V minulých letech se návštěvníci Fresh festivalu mohli setkat s úpravou žáby, barakudy nebo velblouda, a i letos se mohou těšit na podobně rozmanité menu.

Světem extrémního cateringu provede všechny nadšené experimentátory majitel firmy Husí játra Filip Töpfer. Filip je úspěšný podnikatel a přední odborník v oblasti obchodu s prémiovým masem a luxusními potravinami. Ve stánku Extrémní catering se společně s celou řadou mladých ambiciózních kuchařů, včetně šéfkuchaře Tomáše Drastíka, nebojí používat jak moderní metody, tak extrémní suroviny. Ve své práci kombinuje exotická masa, ale i byliny a koření, které jsou pro dané recepty typické.

KDE SE EXOTI BEROU?

Filipa Töpfera jsme se zeptali, co si pro nás tentokrát v extrémním cateringu přichystali a odkud zkrátka takový sortiment pochází? „Na festivalovém menu se tentokrát objeví medvěd, který je ze Slovinska, buvol z východomaďarské puszty, vietnamskou krajtu a krokodýla ze Zimbabwe,“ uvedl Töpfer.

EXTRÉMNÍ MENU

ze stánku Extrémního cateringu

Medvědí boršč se zakysanou smetanou

Buvolí burger se zauzenou lanýžovou majonézou

Krajta s thajským curry a kokosovým mlékem

Krokodýlí popcorn s kukuřičnou chipotle salsou

Další zprávy z kategorie "Společnost"

14.5.

Lidovci zkritizovali agresivní kampaň TOP 09 se složenkami

Mnoho lidí se zbytečně po přečtení částky vyděsí a už dále nebudou číst text na složence.

Společnost celý článek
1.2.

Výplata nepojistných sociálních dávek na novém místě

Rychlé orientaci klientů na novém místě pomůže informační služba.

Společnost celý článek
24.8.

Za princeznou, za strašidly, za rytíři do Dětenic!

Staňte se svědky hrané pohádky spojené s prohlídkou zámku!

Společnost celý článek
18.2.

Projekty mladých chemiků se zaměřily na recyklaci odpadu

Žáci osmých a devátých tříd z pěti krajů republiky od října loňského roku pracovali na tématu, jehož zadání znělo Odpady a recyklace. „Každý tým si mohl zvolit libovolný příklad odpadu, který je pro nás velmi zatěžující, a nabídnout jeho nápadité a efektivní využití,“ vysvětluje Alena Volejníkováze SPŠCH, odborná garantka soutěže. „Nejsilnější zastoupení měla problematika plastů, zvláště PET lahví: hned pět základních škol jim věnovalo svůj projekt. Je to zřejmě tím, že naši dobu bychom bez nadsázky mohli nazvat dobou plastovou,“ doplňuje Volejníková.

Společnost celý článek
13.5.

Línek hovořil o katastrofách i veřejných zakázkách

Situace regiony EU reagovaly na nedávné katastrofy v Japonsku, Haiti a Pákistánu, byly zdrojem našich doporučením.

Společnost celý článek
14.2.

Miroslav Zikmund oslaví 88. narozeniny v Pardubicích

88. narozeniny oslaví dne 14. února v Pardubicích Miroslav Zikmund, který spolu s Jiřím Hanzelkou procestoval celý svět.

Společnost celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting