V Pardubicích zvolili Mistra výčepního 2014

20.2.

V Pardubicích zvolili Mistra výčepního 2014

 V restauraci Originál 1869 tenis klub v Pardubicích proběhlo 19. února regionální kolo soutěže Gambrinus Mistr výčepní. V konkurenci 51 hostinských si svým přístupem získala porotce především trojice Martin Bulíček z restaurace Pod Košem, Pavel Toman z restaurace Sport music bar a Radovan Ryšávka z hospody Pod Strání. Vítězem se stal Martin Bulíček z pardubické restaurace Pod Košem. Všichni tři získali prestižní regionální titul Gambrinus Mistr výčepní, soudek Nepasterizovaného Gambrinusu a vstupenku do slavnostního celostátního finále, ve kterém budou v pivovaru Gambrinus bojovat o absolutní titul českého Mistra výčepního.

Všichni účastníci museli před porotou prokázat teoretické znalosti výroby a standardů péče o pivo. Ověřovaly se tak například znalosti z výroby nepasterizovaného piva nebo podmínky pro udělení chráněného zeměpisného označení České pivo, jímž se značka Gambrinus pyšní. Pak přišel na řadu divácky atraktivní praktický test. Dvouminutová zkouška zahrnovala komplexní výčepní řemeslo, tedy od přípravy skla přes čepování piva více technikami až k samotnému správnému servírování.

„Obhajoval jsem loňské vítězství a konkurence byla opravdu veliká. Stát se nejlepším výčepním v konkurenci 51 soutěžících je opravdu senzace. Moc se těším na finálové kolo do Plzně, kde jsem nikdy nebyl. Věřím, že se dozvím více o výrobě piva Gambrinus, které mi toto vítězství přineslo,“ říká vítěz Martin Bulíček.

„Gratuluji a děkuji všem, kteří se zúčastnili. Projevili tím zájem se stále zlepšovat a zároveň šířit slávu vlastní restaurace a piva Gambrinus. Naprostá většina soutěžících nás přesvědčila, že je péče o pivo a čepování v jejich restauracích na vysoké úrovni. Osoba výčepního je zkrátka pro kvalitu piva v restauracích zásadní," připomněl sládek z pivovaru Gambrinus Jiří Fusek známý fakt, že sládek pivo vaří, ale hostinský ho dělá.

Čím zaujali porotu tři vítězové? “Existuje přísloví, že dokonalost není maličkost, ale dokonalosti se dosahuje pomocí maličkostí. A to platí i o čepování piva, o čemž se dnes přesvědčili všichni přítomní soutěžící,“ ocenil výkony jeden z porotců Pavel Zítek, obchodní sládek.

Vítězové obdrželi od poroty kromě věcných darů také pozvání do slavnostního celostátního finále, které se uskuteční 12. března v plzeňském pivovaru Gambrinus. 

Další zprávy z kategorie "Společnost"

1.3.

Jak jsou na tom pardubické školky a školy s radonem, ukážou další kontrolní měření. Statutární město Pardubice ve spolupráci se Státním ústavem radiační ochrany se letos zaměřilo na ty objekty, u kterých byla již v roce 2011 naměřena zvýšená koncentrace r

Příčinou zvýšené objemové aktivity radonu v objektu bývá nejčastěji jeho vyšší koncentrace pod stavbou a špatná izolace stavby. Dochází tak k úniku tohoto zemního plynu do dalších částí objektu. Město provádí kontrolní měření již od roku 2010, kdy s nimi začalo zejména z důvodu stavebního povolení pro přístavby MŠ Brožíkova,

Společnost celý článek
26.7.

Pardubice - kolébka českého letectví

Je to největší výstava o létání v Pardubicích, která kdy vznikla a zachycuje celých sto let pardubické aviatiky.

Společnost celý článek
3.3.

Úřad pronajal trafostanici

Jednalo se tak o říšskoněmecký subjekt, jehož vlastnická práva ale zanikla už v roce 1945.

Společnost celý článek
27.4.

Tyršovy sady mají vlastní webovku

Pardubice chtějí v rámci větší otevřenosti radnice vůči veřejnosti postupně zřídit stránky pro veškeré velké projekty města.

Společnost celý článek
4.8.

Ženy, pozor na testery!

Když se spotřebitelka bránila, že něco takového není přípustné a je to nehygienické, odpověděla jí, že jde přeci o tester.

Společnost celý článek
18.11.

Policie vás žádá: pomozte objasnit vraždu

Na sobě měl mít hledaný tmavou bundu, pravděpodobně s šedým zdobením, a tmavé kalhoty, na zádech pak batoh.

Společnost celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting