Víte, kde je Restaurace U maminky?

6.1.

Víte, kde je Restaurace U maminky?

Víte, kde je Restaurace U maminky?

Již od 19. prosince minulého roku funguje na Pardubickém mezinárodním letišti rodinná restaurace s příznačným názvem ,,U maminky“. Její jméno prý kolektiv vybral právě kvůli tomu, že veškeré jídlo, které zde ochutnáte, je vařeno - maminkou. Otevření této restaurace znamenalo pro personál spoustu času, tvrdé práce, učení stále se měnících trendů v gastronomii, ale hlavně se splnil jejich velký sen. Obsluhu tu mají prvotřídní. Starat se o vás bude Vlastimil Mette, který komunikuje a doporučuje hostům jen to nejlepší již přes 10 let. Může se pochlubit tím, že je jeden z 15 nejlepších v čepování piva v České republice. O hosty se opravdu stará s noblesou a dokáže jim vybrat jen to nejlepší z jídla i pití. Jídlo "U maminky" vaří s láskou a pouze z domácích ingrediencí. Na stůl vždy doručí pouze domácí a poctivou stravu, zkrátka jako od maminky. Vaří ji pro návštěvníky Karin Metteová, pro kterou bylo 30 let vaření v domácnosti tou nejlepší praxí. Ochutnáte-li od ní domácí těstoviny nebo omáčky se staročeským knedlíkem, nebudete možná chtít nic jiného. Pokud přijdete posedět na kávičku s dezertem, nečekejte pak ty typické jako medovník, nebo jiné dodávané dorty v krabicích. Jak již název restaurace napovídá, nabízejí tady poctivě upečené moravské koláče, štrúdl a další dobroty. V létě se můžete těšit na odlehčené ovocné dezerty. Jste-li milovníky dobré kávy, dopřejte si presso od italské značky Maranello. Každý, kdo má rád dobrou kávu jistě ocení její sílu spojenou se sametovou jemností. Máte-li raději sladší variantu teplého nápoje, okuste čokoládu. S takovou, jakou mají tady, jste se setkali jen v jižní Itálii. Je krásně krémová, hustá, s chutí opravdové čokolády a dostanete ji s řádným kopečkem domácí šlehačky. Interiér restaurace se "U maminky" snažili ladit do příjemných teplých tónů, aby u hostů vzbudil pocit tepla a cítili se tu co možná nejpříjemněji. Při příchodu můžete nahlédnout velkým oknem do krásné, moderní a nadčasové kuchyně, která v sobě skrývá ty nejnovější technologie proto, aby pokrm byl připraven co nejzdravěji bez zbytečného přepáleného tuku. "Na závěr bychom Vám doporučili naši restauraci navštívit a přesvědčit se, že vše co jste si nyní měli možnost přečíst je pravda. Budeme se ze všech sil snažit, aby k zážitku z jídla se přidal pocit, že jste se vrátili do dětství, kdy Vám maminka na stůl nosila je to nejlepší z její kuchyně. Příjemný zážitek Vám přeje kolektiv restaurace U maminky," vzkazují její zaměstnanci.

Další zprávy z kategorie "Společnost"

18.1.

O obvodech rozhodnou lidé v referendu

Pokud zastupitelé záměr referenda schválí, mohli by se občané k těmto otázkám vyjádřit ještě na jaře letošního roku.

Společnost celý článek
4.11.

V celé republice funguje jediná škola vzdělávající včelaře.

Vybavení školy, ve které se vzdělává v dálkovém studiu 201 žáků, odpovídá malým a středním chovům včelstev. Aby mohla zřídit velkochov včel, je třeba vystavět nový objekt. „Osobně kvituji záměr školy na výstavbu nového objektu s technologiemi pro velkochovy, které mohou čítat až 500 včelstev. Tento objekt by měl stát asi 12 milionů korun a budeme společně hledat cesty tak, jak by škola mohla využít finanční prostředky z Integrovaného regionálního operačního programu či Operačního program Výzkum, vývoj a vzdělávání,“ konstatoval Martin Netolický.

Společnost celý článek
11.6.

Severní varianta obchvatu v Litomyšli je dobré řešení

Města proto nyní chtějí bojovat o to, aby se přednostně začaly stavět obchvaty obou měst.

Společnost celý článek
20.4.

Z města zmizí další bariéry

Prostřednictvím Programu podpory bezbariérovosti se Pardubice snaží všem bez omezení zpřístupňovat nejen veřejná prostranství. Například Pardubický partner plánuje vybudovat bezbariérový přístup k budově pošty Pardubice 5. Projekt vyjde na 450 000 korun, město jej podpoří částkou ve výši 405 000 korun.

Společnost celý článek
1.8.

Dny evropského dědictví 2013 zavedou návštěvníky i do historické budovy Univerzity Pardubice v centru města

Restaurátoři usilovali i o obnovení vstupní části s kruhovou halou s bohatou štukovou profilací a výzdobou. Na navazujícím hlavním schodišti a chodbách byla obnovena či identicky nahrazena historická dlažba a dveře,“ popsal při slavnostním otevření zrekonstruované části budovy prof. Ing. Miroslav Ludwig, CSc., rektor Univerzity Pardubice, priority rekonstrukce historicky hodnotného univerzitního objektu.

Společnost celý článek
9.10.

Pardubičtí bruslaři se letos naposled vydají do ulic

Příznivce kolečkových bruslí čeká v tomto týdnu poslední společná jízda ulicemi Pardubic v roce 2007.

Společnost celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting