Zlato za sladkou delikatesu putovalo do Chrudimi

16.12.

Zlato za sladkou delikatesu putovalo do Chrudimi

Zlato za sladkou delikatesu putovalo do Chrudimi

Pečené jablko na javorovém sirupu s omáčkami z lesního ovoce a manga, ,nad takovou představou se musí sbíhat sliny každému gurmánovi, a porotci soutěže Gastro Junior 2010 – Nowaco Cup nebyli výjimkou. Právě za tuto delikatesu přiřknuli žákovi 3. ročníku chrudimské hotelové školy Bohemia Petru Plojarovi první místo v regionálním kole gastronomické soutěže pořádané Asociací kuchařů a cukrářů ČR. Fantazie a trénink, to jsou podle Petra Plojara dva klíče, které jej k úspěchu v soutěži dovedly. Úspěšný žák hotelové školy jídlo rád připravuje i servíruje a prozradil také, že jeho největšími vzory v oboru jsou učitelé, kteří mu předávají své zkušenosti. Přestože se Petr kuchyni nevyhýbá ani doma, přičemž klasická jídla i experimenty má ve stejné oblibě, nežije pouze ve světě své budoucí profese. Ve volném čase hraje volejbal, věnuje se atletice, jízdě na kole a dalším sportům. A jaké jsou Petrovy plány do budoucna? „Na začátek bych se chtěl podívat do světa a mimo jiné se zdokonalit v konverzaci v cizím jazyce. A pak by se mi líbilo mít svůj vlastní podnik,“ odpověděl sympatický mladík. Pedagogové z hotelové školy Bohemia, jež mají na úspěších svých žáků nezanedbatelný podíl, nepochybují o tom, že se mu to podaří.

Další zprávy z kategorie "Společnost"

21.7.

SKP-CENTRUM přijde do Hlinska až příští rok

"Transformace na obecně prospěšnou společnost přinese jistější právní prostředí pro námi poskytované služby.“

Společnost celý článek
3.12.

Rada kraje navrhla pravidla rozpočtového provizoria

Rada navrhla v prvním čtvrtletí dotace Koalici nevládek Pardubicka a Regionální radě regionu soudržnosti Severovýchod.

Společnost celý článek
15.1.

Zimní údržba v Pardubicích

Provoz čištění a zimní údržby je nedílnou součástí divize Údržby komunikací akciové společnosti Služby města Pardubic.

Společnost celý článek
31.7.

Požáry v zemědělství po dobu sklizně

V době mobilních telefonů jistě nebude problém případný požár neprodleně ohlásit na tísňovou linku „150“ nebo „112“. Při ohlášení požáru je vhodné i dobře popsat místo a možné příjezdové cesty pro jednotky požární ochrany.

Společnost celý článek
5.2.

Zastoupení Pardubického kraje v Bruselu

Pardubický kraj bude mít své oficiální zastoupení v Bruselu. Rozhodla o tom Rada Pardubického kraje na svém 46. jednání.

Společnost celý článek
1.7.

Rodiče v obavách nechávají své děti sledovat

Komunikace probíhá přes GPRS, je tedy levnější než klasické SMS zprávy.

Společnost celý článek
Webdesign a webhosting: Webovy servis - SEO - Váš hosting